Τζανακόπουλος για Paradise Papers: Αν η ΝΔ γνωρίζει κάτι, οφείλει να δώσει απαντήσεις - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος για Paradise Papers: Αν η ΝΔ γνωρίζει κάτι, οφείλει να δώσει απαντήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας πριν από λίγο, ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε να εννοηθεί ότι η ΝΔ φοβάται ή ενδεχομένως έχει πληροφορίες για συμμετοχή προσώπων που έχουν σχέση με αυτή στις επίμαχες λίστες.

Ερωτώμενος για τα Paradise Papers και αν γνωρίζει αν υπάρχουν σε αυτά άτομα που έχουν σχέση με τη ΝΔ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε:

«Δεν μπορώ να ξέρω. Ανευ λόγου αμυντική ανακοίνωση αυτή που εξέδωσε η ΝΔ. Κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι στις λίστες εμπεριέχονται ονόματα που αγγίζουν τη ΝΔ».

Σχολιάζοντας μάλιστα επακριβώς την ανακοίνωση της ΝΔ σε σχέση με το ζήτημα, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η ΝΔ δείχνει ότι σαν να επιχειρεί να δημιουργήσει εκ των πραγμάτων μια γραμμή άμυνας.

«Λειτουργεί όπως όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Σαν να υπάρχουν πρόσωπα ή ονόματα με τα οποία η ΝΔ έχει φιλικές σχέσεις. Αν το γνωρίζει εκ των προτέρων να δώσει καθαρές απαντήσεις και να μην προσπαθεί να δημιουργήσει υπερασπιστική γραμμή. Για ποιο λόγο εξέδωσε την χθεσινή ανακοίνωση γνωρίζοντας ότι η ελληνική δικαιοσύνη ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε περισσότερο από το να ερευνήσει τα όσα περιέχονται στις λίστες. Να προστατέψει η ΝΔ την πολιτική αξιοπιστία της και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και να πει τι είναι αυτό που φοβάται».

Οχι στην πρόταση ΝΔ για το μέρισμα υπέρ ΕΝΦΙΑ

Εντωμεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβαλε στον πάγο την πρόταση της ΝΔ για το ενδεχόμενο μέρος από το κοινωνικό μέρισμα να δοθεί για την μείωση του τρέχοντος ΕΝΦΙΑ για πολίτες που βρίσκονται σε αδυναμία λέγοντας πως «η πρόταση της ΝΔ επειδή αναφέρεται σε οριζόντια απόδοση-χωρίς να λαμβάνει υπόψιν εισοδηματικά κριτήρια- στην πραγματικοτητα λειτουργεί με ένα λαϊκιστικό τρόπο».

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας χαρακτηρίζοντας «προβοκατόρικη» την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έσπευσαν να στήσουν ένα φτηνό παιχνίδι εντυπώσεων. Η ΝΔ επενδύει διαρκώς σε μια ακραία συντηρητική ατζέντα: το φόβο, τον τρόμο και την ανασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά.

Τα βασικά σημεία:

Για πλειστηριασμούς: «Υπήρξε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η συνεδρίαση ως διαδικασία που ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ βρέθηκε υπόλογος. Η συνολική συζήτηση για την Ελλάδα διήρκησε 2 λεπτά. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για να επιλυθούν τα αιτήματα που θέτουν οι συμβολαιογράφοι στο τραπέζι. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μην υπάρξει καμία διακινδύνευση για την τρίτη αξιολόγηση. Θα υπάρξει συνάντηση με τους συμβολαιογράφους τις επόμενες μέρες».

Για Νόμο Παρασκευόπουλου: «Οι αποσυμφορητικοί νόμοι έχουν έκτακτο χαρακτήρα με συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης και συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Ως έκτακτος νόμος δεν έχει χαρακτήρα αορίστου χρόνου. Έχει ως σκοπο την αποσυμφόρηση των φυλακών για να μην καταδικάζεται η χώρα για παραβίαση δικαιωμάτων των κρατουμένων».

Για επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: «Τέτοιου τύπου επιθέσεις λειτουργούν αντικειμενικά ως προβοκατόρικες».

Για Τόσκα: «Μετά τις επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας ο κ. Τόσκας κρίνεται ως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος υπουργός.Πριν από λίγη ώρα προσήχθηε και ο φερόμενος δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού».

Για κοινωνικό μέρισμα και μειώση ΕΝΦΙΑ: «Η ΝΔ να πει αν συμφωνεί με τη διανομή κοινωνικού μερίσματος επί της αρχής. Ένας φόρος είναι παραμετρικός. Κάθε χρόνο επιβάλλεται ο ενφια. Εμείς θέλουμε τα χρήματα να πάνε στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και αυτήν τη μέθοδο προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Η πρόταση της ΝΔ επειδή αναφέρεται σε οριζόντια απόδοση-χωρίς να λαμβάνει εισοδηματικά κριτήρια- στην πραγματικοτητα λειτουργεί με ένα λαικιστικό τρόπο. Η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει φοροελαφρύνσεις. Ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει από που θα βρει τα χρήματα τα οποία το ελληνικό δημόσιο θα χάσει από τις συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις. Να εξηγήσει από που θα βρει τα χρήματα. Θα κόψει συντάξεις; Θα μειώσει μισθούν στο δημόσιο; Αυτά να εξηγήσει στον ελληνικό λαό και να αφήσει τις λαικίστικες κορώνες για δήθεν μείωση του ΕΝΦΙΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζανακοπουλος Paradise Papers ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ