Από λάθος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας απέκτησε ο μακελάρης του Τέξας τα φονικά όπλα - iefimerida.gr

Από λάθος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας απέκτησε ο μακελάρης του Τέξας τα φονικά όπλα

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια παράλειψη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας επέτρεψε στον μακελάρη του Τέξας να αποκτήσει τα φονικά όπλα που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τουλάχιστον 26 ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους 20 -ορισμένους εκ των οποίων σοβαρά- στην επίθεση που εξαπέλυσε την Κυριακή στην Πρώτη Εκκλησία των Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς.

Οι υπεύθυνοι της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, δεν καταχώρησαν, ως όφειλαν, την καταδίκη του Ντέβιν Πάτρι Κέλι για ενδοοικογενειακή βία στη κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Κέντρου Εγκληματολογικών Πληροφοριών (NCIC), που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των αγοραστών όπλων. Και τώρα διεξάγουν έρευνα για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και άλλα ποινικά αδικήματα που δεν έχουν εγγραφεί στο σύστημα αυτό.

Από λάθος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας απέκτησε ο μακελάρης του Τέξας τα φονικά όπλα  | iefimerida.gr 0

Μια οδηγία του Πενταγώνου προβλέπει ότι το υπουργείο Άμυνας είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει το FBI για όλες τις καταδίκες στα στρατοδικεία, με την εγγραφή των αδικημάτων στο NCIC.

Ο 26χρονος μακελάρης είχε υπηρετήσει σε βάση της ΠΑ στο Νέο Μεξικό. Το 2012 καταδικάστηκε από στρατοδικείο σε 12 μήνες φυλάκιση για βίαιες επιθέσεις εις βάρος της γυναίκας του, την οποία γρονθοκόπησε, κλώτσησε και αποπειράθηκε να στραγγαλίσει και του θετού γιου του-στον οποίο μάλιστα προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο-. Το 2014 ο Κέλι απετάχθη από την ΠΑ. Λόγω της καταδίκης του για ενδοοικογενειακή βία απαγορευόταν από το νόμο να αγοράσει ή να κατέχει πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΠΑ, Αν Στέφανεκ. Ο Κέλι ωστόσο προμηθεύτηκε τα τελευταία χρόνια αρκετά όπλα.

Από λάθος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας απέκτησε ο μακελάρης του Τέξας τα φονικά όπλα  | iefimerida.gr 1

Ο εκπρόσωπος του FBI Κρίστοφερ Κομπς είπε ότι στη βάση δεδομένων του NCIC δεν υπήρχαν στοιχεία ότι απαγορευόταν η πώληση όπλων στον Κέλι, όπως θα έπρεπε λόγω της προηγούμενης καταδίκης του.

Από λάθος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας απέκτησε ο μακελάρης του Τέξας τα φονικά όπλα  | iefimerida.gr 2

Οι αρχές της Πολιτείας του Τέξας είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο μακελάρης δεν είχε πολιτικά ή άλλα κίνητρα. Φαίνεται ότι τα οικογενειακά προβλήματά του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο μακελειό. Ο Κέλι είχε μαλώσει έντονα με την πεθερά του -τη μητέρα της δεύτερης γυναίκας του, Ντάνιελ Σιλντς, την οποία παντρεύτηκε το 2014- στην οποία έστειλε μάλιστα απειλητικά μηνύματα και η κατάσταση ξέφυγε απ’ τον έλεγχο. Η πεθερά του εκκλησιαζόταν τακτικά στο ναό, αλλά όχι τη συγκεκριμένη μέρα που πήγε εκεί ο μακελάρης για να θερίσει ζωές.

Από λάθος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας απέκτησε ο μακελάρης του Τέξας τα φονικά όπλα  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ