Στο Μαξίμου παίζουν το χαρτί για την... πάταξη της φοροδιαφυγής μετά τα Paradise Papers - iefimerida.gr

Στο Μαξίμου παίζουν το χαρτί για την... πάταξη της φοροδιαφυγής μετά τα Paradise Papers

Στην δόκιμη τακτική να επικεντρώσουν τη δημόσια συζήτηση σε ένα προνομιακό για εκείνους πεδίο, αυτό για την ….πάταξη της φοροδιαφυγής, προχωρούν από την κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις-φωτιά από τα αρχεία των Paradise Papers.

Ο πρωθυπουργός – καθόλου τυχαία- επέλεξε χθες να σηκώσει ψηλά το συγκεκριμένο ζήτημα και μάλιστα να απευθυνθεί εν είδη διαγγέλματος οn camera.

Στρώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο … χαλί για επικείμενες αποκαλύψεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα.

«Να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά το χτύπημα της φοροδιαφυγής και την επιβολή κανόνων διαφάνειας και δικαιοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας δίνοντας το κυβερνητικό στίγμα.

Έτερη πολιτική στόχευση για τους παροικούντες το Μαξίμου, το γεγονός ότι επανέφεραν και τις διαχωριστικές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία. Με τις αναφορές του πρωθυπουργού στα περί ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνηςκαι δίκαιης κατανομής των βαρών. «Η Ελλάδα έχει πικρή πείρα καθώς μια από τις βασικές αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση ήταν η αδιαφανής δράση μιας καλομαθημένης οικονομικής ελίτ, η διαπλοκή της με το πολιτικό σύστημα» ανέφερε, για να προσθέσει ότι φόρτωναν διαρκώς τα βάρη στους πιο αδύναμους.

Έμφαση στο ηθικό, όχι μόνο στο νόμιμο

Επιχειρώντας δε, να αφήσουν πίσω τους τη δημοσιονομική ατζέντα και τους φόρους που πλήττουν τη μεσαία τάξη, εστιάζουν στο ηθικό σκέλος της εν λόγω υπόθεσης. Και μετά την
ανακοίνωση της ΝΔ μένουν στο οτι η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να διακρίνει τους νόμιμους φορολογούμενους από τους φοροφυγάδες που βρίσκονται στη λίστα. Και να τους επιτεθεί προκαταβολικά κάνοντας λόγο για προσπάθεια επικοινωνιακής αξιοποίησης.

Κλείνει εσωκομματικά μέτωπα

Μέσα σ'αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να κλείσει και τα ανοικτά εσωκομματικά μέτωπα. Στις 10.30, αύριο, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Με ενδιαφέρον αναμένονται τα μηνύματα που θα στείλει, ενώ η παρούσα συγκυρία τον ευνοεί -επικοινωνιακά- ώστε με "όχημα" την πάταξη της φοροδιαφυγής να τονώσει και το ηθικό των βουλευτών του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Μέγαρο Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ