Eurogroup: Ανησυχία για τους πλειστηριασμούς -«Θα προστατεύσουμε τους συμβολαιογράφους», είπε ο Τσακαλώτος - iefimerida.gr

Eurogroup: Ανησυχία για τους πλειστηριασμούς -«Θα προστατεύσουμε τους συμβολαιογράφους», είπε ο Τσακαλώτος

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα μπορεί να μην ήταν βασικό θέμα στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας, αλλά έγινε ειδική αναφορά στο θέμα της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς.

Ο Μάριο Ντράγκι ζήτησε να λυθεί το ζήτημα αυτό, αλλά να αντιμετωπιστούν και τα «κόκκινα» δάνεια. Οταν ρωτήθηκε σχετικά, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύθηκε να αναλάβει δράση για την προστασία των συμβολαιογράφων οι οποίο απειλούνται με επιθέσεις.

Ο επικεφαλής του Eurogroup έκανε λόγο για «πολύ θετικά σήματα» από την τελευταία αποστολή των θεσμών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Συμπλήρωσε όμως ότι υπάρχει ακόμη μεγάλος όγκος εργασίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. «Υπάρχει δέσμευση από όλους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κατά προτίμηση πριν από το τέλος του χρόνου», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε επίσης ότι από τώρα μέχρι το τέλος του προγράμματος θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να διαμορφωθεί περαιτέρω ο λεγόμενος «γαλλικός μηχανισμός» για το χρέος που αποφασίστηκε πέρυσι. Σύμφωνα με αυτόν, θα υπάρχει περισσότερη ή λιγότερη ελάφρυνση του χρέους, ανάλογα με την ανάπτυξη. «Η δουλειά θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Αυτό έχει συμφωνηθεί και αυτό είναι το επόμενο βήμα», σημείωσε.

Για σημαντική πρόοδο μίλησε ο Πιερ Μοσκοβισί, σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση. «Η τεχνική εργασία συνεχίζεται για την προετοιμασία της επόμενης αποστολής το Νοέμβριο. Στόχος παραμένει να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση μέχρι το τέλος της χρονιάς, το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό είναι εφικτό.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ χαιρέτισε την πρόοδο που καταγράφηκε στην αποστολή των θεσμών στην Αθήνα και υπενθύμισε την πρόσφατη εκταμίευση των 800 εκατ. για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου που εκκρεμούσαν από την τρίτη δόση του προγράμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ