IAAF: Στεφανίδη για κορυφαία αθλήτρια στίβου στον κόσμο -Στις 3 φιναλίστ - iefimerida.gr

IAAF: Στεφανίδη για κορυφαία αθλήτρια στίβου στον κόσμο -Στις 3 φιναλίστ

Στις 3 φιναλίστ για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας στον κόσμο η Στεφανίδη (Φωτογραφία: AP/ Matt Dunham)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ανάσα από την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, καθώς βρίσκεται στις τρεις φιναλίστ για το βραβείο της IAAF.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε τη Δευτέρα τις 3 που συνεχίζουν στην... κούρσα για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας στον κόσμο για το 2017 και βέβαια η Ολυμπιονίκης του επί κοντώ είναι ανάμεσά τους.

«Αντίπαλες» της Στεφανίδη σε αυτό τον «αγώνα» είναι η Αλμάζ Αγιάνα- παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 10.000 μ. και δεύτερη στα 5.000 μ. φέτος- και η Ναφισάτου Τιάμ, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο έπταθλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος η Στεφανίδη έχει βραβευθεί ήδη ως η καλύτερη αθλήτρια στίβου της Ευρώπης για το 2017. Η αγωνιστική χρονιά έκλεισε για εκείνη έχοντας κατακτήσει φέτος το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και το Παγκόσμιο ανοιχτού, ενώ ήταν η νικήτρια του επί κοντώ στη σειρά αγώνων Diamond League. Και βέβαια βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 4,91 μ., επίδοση που είναι η κορυφαία στον κόσμο για το 2017.

Στους άνδρες οι τρεις φιναλίστ για τον τίτλο του καλύτερου αθλητή στον κόσμο είναι ο άλτης του ύψους Μουτάζ Μπαρσίμ, ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων Μο Φάρα και ο πρωταθλητής των 400 μ. Γουέιντ βαν Νίεκερκ. Οι νικητές του βραβείου θα ανακοινωθούν στις 24 Νοεμβρίου, στο Γκαλά της IAAF στο Μονακό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κατερίνα Στεφανίδη στίβος επί κοντώ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ