Εγκρίνονται τα μέτρα της συμφωνίας με την Τρόικα - iefimerida.gr

Εγκρίνονται τα μέτρα της συμφωνίας με την Τρόικα

Εγκρίνονται τα μέτρα της συμφωνίας με την Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να εγκριθεί το πρώτο πακέτο μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα και αφορά στις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Η κυβέρνηση με το μυαλό στο Eurogroup της Δευτέρας ουσιαστικά προχωρά σε όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες ώστε να εγκριθεί το δεύτερο πακέτο στήριξης, αλλά και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων PSI.

Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει προς του υπουργούς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικός Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώνοντας τους για όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος, καθώς και για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011.

Στο τραπέζι του υπουργικού θα πέσουν οι περικοπές στις συντάξεις, οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Μάιο και θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου. Οι μειώσεις θα αφορούν τις συντάξεις από 300 ευρώ και πάνω, ενώ θα καταβληθούν σε οκτώ δόσεις.

Στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί το επενδυτικό, πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, αλλά και η αξιοποίηση των εκτάσεων στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Το σχετικό νομοσχέδιο, με τις ρυθμίσεις για αυτά τα δύο θέματα, θα παρουσιάσει στην κυβέρνηση ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ