Αυτός είναι ο «μάγειρας της χρονιάς» -Τον ανέδειξε κορυφαίος οδηγός γαστρονομίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο «μάγειρας της χρονιάς» -Τον ανέδειξε κορυφαίος οδηγός γαστρονομίας [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Facebook /Jean Sulpice
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O σεφ Ζαν Σιλπίς ανακηρύχθηκε «μάγειρας της χρονιάς» από τον οδηγό γαστρονομίας Gault et Millau, του οποίου η έκδοση 2018 για τη Γαλλία κυκλοφορεί την Πέμπτη.

Ο 39χρονος μάγειρας έχει ήδη βραβευτεί με δύο αστέρια Michelin στο προηγούμενο ρεστοράν του στο χιονοδρομικό θέρετρο Βαλ Τοράνς της Σαβοΐας στις γαλλικές Άλπεις.

Αυτός είναι ο «μάγειρας της χρονιάς» -Τον ανέδειξε κορυφαίος οδηγός γαστρονομίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αυτός είναι ο «μάγειρας της χρονιάς» -Τον ανέδειξε κορυφαίος οδηγός γαστρονομίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Σιλπίς αγόρασε τον Νοέμβριο του 2016 μαζί με τη σύζυγό του Μαγκαλί το διάσημο Auberge du Pere Bise -ξενοδοχείο, εστιατόριο, μπιστρό- ηλικίας 110 και πλέον ετών στις όχθες της λίμνης του Ανεσί, στο χωριό Ταλουάρ της Άνω Σαβοΐας. Το Auberge du Père Bise άνοιξε και πάλι τις πύλες του τον Μάιο.

Αυτός είναι ο «μάγειρας της χρονιάς» -Τον ανέδειξε κορυφαίος οδηγός γαστρονομίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

L'Auberge du @perebise - Jean Sulpice fête son 1er anniversaire ! Un an de magie et de moments inoubliables gravés dans les établissements du Père Bise. Merci à toute notre équipe passionnée ainsi qu'à nos chers hôtes d'écrire au quotidien et avec nous, les pages de ce nouveau chapitre !

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Auberge Pere Bise Jean Sulpice (@perebise) στις Νοέ 2, 2017, 8:43πμ PDT

Prêts à faire voyager vos sens ? La nouvelle carte est arrivée au Restaurant Gastronomique ! Réservez votre table et partez à la découverte de saveurs automnales exquises.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Auberge Pere Bise Jean Sulpice (@perebise) στις Οκτ 5, 2017, 9:30πμ PDT

Une recette fraîche et acidulée pour affronter la chaleur de l'été ? Laissez-vous tenter par cette délicieuse recette de Langoustine, pomme verte et betterave. #PereBise #Auberge #1903 #Bistrot #Gastronomie #Recette #Langoustine

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Auberge Pere Bise Jean Sulpice (@perebise) στις Αύγ 2, 2017, 7:12πμ PDT

Un geste délicat et précis qui permet de réveler toute la saveur d'un plat d'exception. #Perebise #jeansulpice #Auberge #1903 #talloires

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Auberge Pere Bise Jean Sulpice (@perebise) στις Ιούν 26, 2017, 8:27πμ PDT

Στον τίτλο του «μάγειρα της χρονιάς» διαδέχεται τον Αλεξάντρ Κουγιόν, τον σεφ του ρεστοράν La Marine στο νησί Νουαρμουτιέ, ανοικτά των γαλλικών ακτών στον Ατλαντικό που κερδίζει με τη σειρά του έναν πέμπτο σκούφο, το ανώτατο βραβείο του «κίτρινου οδηγού» όπως αποκαλείται συχνά.

Μαζί με τον οδηγό Michelin, ο οδηγός γαστρονομίας Gault & Millau είναι ένας από τους πιο έγκριτους. Αξιολογεί εστιατόρια, ξενοδοχεία, ξενώνες, όχι με αστέρια αλλά με σκούφους (από το 0 έως το 5) από το 2010.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν Σιλπίς μάγειρας της χρονιάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ