Η υπόθεση Αυγενάκη προβληματίζει το επιτελείο Μητσοτάκη -Ερχονται αλλαγές στη ΝΔ - iefimerida.gr

Η υπόθεση Αυγενάκη προβληματίζει το επιτελείο Μητσοτάκη -Ερχονται αλλαγές στη ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή γραμματέα στη Νέα Δημοκρατία, μια σκέψη που υπήρχε άλλωστε από το προηγούμενο διάστημα και η οποία έχει ενεργοποιηθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Αυγενάκη.

Μπορεί επισήμως η Νέα Δημοκρατία και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη (με συνέντευξή της την Κυριακή στη Real News) να κάλυψαν τον Λευτέρη Αυγενάκη, ωστόσο στο παρασκήνιο όλοι γνωρίζουν πως η υπόθεση αυτή έχει πλήξει το προφίλ του γραμματέα του κόμματος και η αντικατάστασή του εκ των πραγμάτων κρίνεται αναγκαία.

Η αντικατάσταση αυτή θα συνδυαστεί με τις γενικότερες αλλαγές που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλη την κομματική πυραμίδα. Και φυσικά η αντικατάσταση θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην «αδειαστεί» ο μέχρι σήμερα γραμματέας του κόμματος.

Ήδη έχει ξεκινήσει η ονοματολογία όσον αφορά το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει η επιλογή αυτή να έχει και σημειολογικό χαρακτήρα και να στείλει το μήνυμα της μετάβασης του κόμματος στη νέα γενιά ικανών στελεχών της παράταξης.

Στο μεταξύ, η επανεκκίνηση της οικονομίας και οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την επιχειρηματικότητα είναι οι βασικοί τομείς της θεματολογίας του τέταρτου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που θα γίνει την Τετάρτη στο Ηράκλειο Κρήτης και στο οποίο θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι θεματικές ενότητες του προσυνεδρίου αφορούν τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, τη Βιομηχανία, το Εμπόριο και την Εξωστρέφεια, την Ψηφιακή Οικονομία και τη Νέα Επιχειρηματικότητα.

Μένουν άλλα τρία προσυνέδρια μέχρι το 11ο τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στις 16 και στις 17 Δεκεμβρίου, και στην Πειραιώς ήδη εξετάζουν το πλαίσιο των αλλαγών που θα γίνουν συνολικά στον κομματικό μηχανισμό, καθώς από τις αρχές του 2018 η πολιτική ζωή εισέρχεται προς την τελική ευθεία για τις εκλογές.

Οι αλλαγές που ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης, και για τις οποίες θα ζητήσει με κάποιο τρόπο από το Συνέδριο τη «νομιμοποίησή» τους, θα αφορούν το σύνολο του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας.

ΝΔ: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του Λευτέρη Αυγενάκη

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του γραμματέα της ΠΕ κ. Λευτέρη Αυγενάκη» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
«Το Μαξίμου και τα φερέφωνά του, αντί να συκοφαντούν, να σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις και να σκαρφίζονται ανύπαρκτες δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ας ασχοληθούν επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και με τις ύποπτες υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο συναρχηγός του πρωθυπουργού κ. Πάνος Καμμένος» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επισημαίνει: «Για όσους ακόμη δεν το έχουν αντιληφθεί, η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρη Αυγενάκη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Αυγενάκης Νέα Δημοκρατία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ