Τι τρώει η Μπριζίτ Μακρόν και είναι τόσο αδύνατη - iefimerida.gr

Τι τρώει η Μπριζίτ Μακρόν και είναι τόσο αδύνατη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς καταφέρνει να διατηρεί τη γραμμή της, στα 64 της, η Μπριζίτ Μακρόν, αποκαλύπτει ο σεφ του Ελιζέ.

Σύμφωνα με τον Γκιγιόμ Γκομέζ, σεφ του παλατιού του Ελιζέ, η Μπριζίτ Μακρόν τρώει 10 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα για να διατηρείται αδύνατη, σε αντίθεση με τον σύζυγό της, Πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος προτιμά να τρώει γκόρντον μπλου!

Οσο για τον σκύλο τους τον Νέμο, τρώει απλά ξηρά τροφή για σκύλους. «Εδώ μαγειρεύω για όλους, αν έπρεπε να φτιάξω φαγητό για το σκύλο θα έφτιαχνα. Στο παρελθόν το έκανα για σκύλους άλλων Προέδρων. Προφανώς για λόγους υγείας οι κροκέτες είναι οι καλύτερες και έτσι εγώ δεν μπλέκομαι στο φαγητό του Νέμο».

Τι τρώει η Μπριζίτ Μακρόν και είναι τόσο αδύνατη  | iefimerida.gr 0

Ο Γκομέζ έχει δουλέψει ως σεφ στο Ελιζέ μαγειρεύοντας για τους τέσσερις τελευταίους Γάλλους Προέδρους και πάντα επιμένει στη γαλλική κουζίνα. Ο ίδιος εξηγεί στην Telegraph: «Περίπου το 70% των τουριστών που έρχονται στη Γαλλία λένε ότι το κάνουν για την κουζίνα της. Εφόσον είναι εφικτό, βάζουμε μόνο γαλλικά προϊόντα στο τραπέζι του Προέδρου. Φυσικά ο καφές δεν είναι γαλλικός, αλλά όλα τα ψάρια, το κρέας και τα φρούτα και τα λαχανικά προέρχονται είτε από την ηπειρωτική Γαλλία, είτε από τα υπερπόντια εδάφη».

«Δίνουμε προτεραιότητα σε τοπικά τρόφιμα που παράγονται σε απόσταση μικρότερη των 100 χλμ. από το Παρίσι, σε ότι αφορά στα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά».

Εκτός από το δεντρολίβανο που είναι από τους κήπους του παλατιού, τα υπόλοιπα βότανα και λαχανικά είναι οργανικά.

Ωστόσο, τώρα σχεδιάζεται να φτιαχτεί κήπος οργανικών λαχανικών του Ελιζέ, στο παλάτι των Βερσαλλιών.

Τι τρώει η Μπριζίτ Μακρόν και είναι τόσο αδύνατη  | iefimerida.gr 1

Αν και το προσωπικό του Ελιζέ σερβίρει ένα σταθερό μενού, ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία μπορούν να παραγγείλουν απλά, ό,τι επιθυμούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί είχε βγάλει από το μενού τα τυριά και το κρασί αλλά αφότου έφυγε, επέστρεψαν.

Τι τρώει η Μπριζίτ Μακρόν και είναι τόσο αδύνατη  | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες: Αssociated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπριζίτ Μακρόν Φαγητό τι τρώει
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ