Μητσοτάκης με Λεμέρ στο Παρίσι -40λεπτη συνάντηση σε φιλικό κλίμα - iefimerida.gr

Μητσοτάκης με Λεμέρ στο Παρίσι -40λεπτη συνάντηση σε φιλικό κλίμα

Ταξίδι αστραπή Μητσοτάκη στο Παρίσι /Φωτογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταξίδι-αστραπή στη γαλλική πρωτεύουσα πραγματοποιεί από χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον 48χρονο φιλοευρωπαϊστή υπουργό οικονομικών του Εμανουέλ Μακρόν, Μπρούνο Λε Μερ, ο οποίος φαίνεται πως είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ως επικεφαλής του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των δύο πολιτικών διήρκησε 40 λεπτά και έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα. Μίλησαν για το τελευταίο δεκάμηνο του προγράμματος, έως το καλοκαίρι του 2018, και πώς θα έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στον γάλλο υπουργό το πρόγραμμά του, και μίλησε για ανάπτυξη και επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να έχει με τον κ. Λε Μερ μια ουσιαστική, συχνή και σταθερή επικοινωνία προκειμένου να παρακολουθεί κι αυτός την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος όσον αφορά τα βήματα που θα γίνουν από την πλευρά των ευρωπαίων το επόμενο διάστημα και ενώ οδεύουμε στη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Ο κ. Μητσοτακης τόνισε στον κ. Λε Μερ πως είναι αναγκαίο οι κινήσεις των πιστωτών να είναι τέτοιες που να μην θέτουν σε κανένα κίνδυνο τις θυσίες που έκανε ο Ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια αλλά και να διασφαλίζουν την σταθερή πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης.

Εκτός από τη συνάντηση με το Γάλλο υπουργό οικονομικών ο κ. Μητσοτάκης θα έχει επαφές και συνομιλίες με επικεφαλής μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις δυνατότητές επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ