Ο Πουτζδεμόν στο γραφείο του εισαγγελέα -Μετά την παράδοσή του στις βελγικές αρχές [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Πουτζδεμόν στο γραφείο του εισαγγελέα -Μετά την παράδοσή του στις βελγικές αρχές [εικόνες]

Ο Πουτζδεμόν στο γραφείο του εισαγγελέα (Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/OLIVIER HOSLET)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κάρλες Πουτζδεμόν και οι τέσσερις πρώην υπουργοί της καταλανικής κυβέρνησης ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους το βράδυ της Κυριακής.

Ο καθαιρεθείς ηγέτης της Καταλονίας και οι Μεριτξέλ Σερέτ, Τόνι Κομίν, Λουίς Πουίγκ και Κλάρα Πονσαντί, που είχαν διαφύγει μαζί του στις Βρυξέλλες, παραδόθηκαν το πρωί της Κυριακής στις βελγικές αρχές.

Ολοι τους επέλεξαν να ανακριθούν από Ολλανδό δικαστικό και όχι Γάλλο- που ήταν η άλλη επιλογή τους- σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα La Vanguardia. Εως τις 9:17 το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να έχει κριθεί η τύχη τους, καθώς σύμφωνα με τη βελγική νομοθεσία ο εισαγγελέας πρέπει να αποφασίσει εντός 24 ωρών αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος τους. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να διαταχθεί η σύλληψή τους- προς το παρόν τελούν υπό κράτηση και δεν έχουν συλληφθεί- ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στη συνέχεια, θα υπάρχει περιθώριο 15 ημερών για την έκδοσή τους στην Ισπανία, αλλά η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο αν γίνουν εφέσεις.

Ο Πουτζδεμόν και οι συνεργάτες του παραδόθηκαν στις 9:17 το πρωί της Κυριακής στα κεντρικά της βελγικής αστυνομίας, κάτι που είχαν συμφωνήσει με τις βελγικές αρχές, αναφέρει η El Pais. Από εκεί μεταφέρθηκαν με διαφορετικά οχήματα στην εισαγγελία και το απόγευμα ανακρίθηκαν ξεχωριστά, παρουσία διερμηνέα.

Οι πρώτες φωτογραφίες του Πουτζδεμόν μετά την παράδοσή του

Ο Πουτζδεμόν στο γραφείο του εισαγγελέα -Μετά την παράδοσή του στις βελγικές αρχές [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο Πουτζδεμόν στο γραφείο του εισαγγελέα -Μετά την παράδοσή του στις βελγικές αρχές [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ EPA

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ