Πυροβολισμοί σε εκκλησία στο Τέξας -Τουλάχιστον 27 νεκροί [εικόνες] - iefimerida.gr

Πυροβολισμοί σε εκκλησία στο Τέξας -Τουλάχιστον 27 νεκροί [εικόνες]

Πυροβολισμοί σε εκκλησία στο Τέξας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενοπλος μπήκε σε εκκλησία στο Σάδερλαντ Σπρινγκς, στο νότιο Τέξας και άνοιξε πυρ, την ώρα της λειτουργίας.

Αστυνομικός, τον οποίο επικαλείται το BBC, δήλωσε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 27, ενώ αρκετοί ακόμη έχουν τραυματιστεί από τους πυροβολισμούς. Ανάμεσα στα θύματα είναι και μικρά παιδιά.

Ο δράστης έπεσε νεκρός, μετά από σύντομη καταδίωξη. Δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτοκτόνησε ή αν τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σερίφη, Ρόμπερτ Μέρφι. Ακόμη δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το κίνητρο της αιματηρής επίθεσης.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε έναν άνδρα να εισβάλλει στην Πρώτη Εκκλησία των Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς και να αρχίζει να πυροβολεί κατά των πιστών. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, περίπου πενήντα άτομα βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Area of the church is now blocked off and taped off. Family and friends still waiting to hear if their loved ones are safe. pic.twitter.com/YsKz78i3Lg

Neighbors say they heard shooter may have reloaded multiple times, around 50 people usually at service pic.twitter.com/tkAYMp2Y8A

Police tell me shooter is dead and there is no more active threat pic.twitter.com/1QPX8uQtpY

This is what appears to be the front of the church, EMS still responding pic.twitter.com/uxjHJlOTcL

Tραμπ: «Ο Θεός μαζί τους»

«O Θεός μαζί τους», σημειώνει ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη αντίδρασή του μετά το νέο αιματοκύλισμα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποιεί επίσημη δεκαήμερη επίσκεψη στις χώρες της Ασίας, ενώ βρίσκεται στην Ιαπωνία.

Στο πρώτο του Τweet επισήμανε πως από εκεί παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Παράλληλα ανακοίνωσε πως το FBI είναι επί ποδός και βρίσκεται στην περιοχή. Ο Ντόναλντ Τραμπ στο μήνυμά του ξεκινάει με την ευχή «ο Θεός να προστατεύσει τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί».

May God be w/ the people of Sutherland Springs, Texas. The FBI & law enforcement are on the scene. I am monitoring the situation from Japan.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυροβολισμοί Τέξας Εκκλησία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ