Παρίσι: Ληστές με σπρέι πιπεριού ξάφρισαν γκρουπ Κινέζων που γύριζε από ψώνια - iefimerida.gr

Παρίσι: Ληστές με σπρέι πιπεριού ξάφρισαν γκρουπ Κινέζων που γύριζε από ψώνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύματα οργανωμένης σπείρας έπεσε ένα γκρουπ 40 Κινέζων τουριστών στο Παρίσι.

Την είδηση μάλιστα επιβεβαιώνει η κινεζική πρεσβεία στην Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα, οι Κινέζοι τουρίστες είχαν μόλις γυρίσει από βόλτα για τα ψώνια τους στη γαλλική πρωτεύουσα περίπου στις 8.20 μ.μ.

Ωστόσο, την ώρα που κατέβαιναν στο πάρκινγκ του ξενοδοχείο Kyriad τούς επιτέθηκε σπείρα ληστών, τους έριξε σπρέι πιπεριού και τους έκλεψε συνολικά εννέα τσάντες γεμάτες ψώνια, ανάμεσα στα οποία και αντικείμενα μεγάλης αξίας.

«Άκουσα ουρλιαχτά και κοιτώντας από το παράθυρο είδα δύο άτομα να επιτίθενται σε έναν κινέζο ξεναγό και τους άλλους να ρίχνουν σπρέι πιπεριού στους τουρίστες. Για μία ώρα επικράτησε πανικός. Κάποιοι μου ζήτησαν να κρύψω τις τσάντες τους», ανέφερε στην γαλλική Le Parisien υπάλληλος του ξενοδοχείου.

Δεν έχει εξακριβωθεί αν τραυματίστηκε κάποιος από τους τουρίστες, ωστόσο δύο άτομα του γκρουπ ανέφεραν ότι ένιωσαν αδιαθεσία προτού επιστρέψουν στην Κίνα την επόμενη ημέρα.

Σημειώνεται, ότι η πρεσβεία της Κίνας επικοινώνησε με τις γαλλικές Αρχές ζητώντας να συλλάβουν τους υπόπτους. Παράλληλα, συνέστησε στους Κινέζους τουρίστες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση συνέπεια της επίθεσης αυτής ενώ, τέλος, το Παρίσι ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση, κάτι που επιβεβαιώθηκε επισήμως και από το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ