Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ [εικόνες&βίντεο]

Φωτογραφία: Flash News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα ότι στις επόμενες εκλογές η αναμέτρηση θα κριθεί ανάμεσα σε τρία κόμματα και ότι ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση του τόπου έστειλε από την Κρήτη η Φώφη Γεννηματά, που το Σάββατο μίλησε σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς επεσήμανε ότι η δημοκρατική παράταξη γίνεται και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

«Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο. Δεν θα αφήσουμε η δήθεν Αριστερά του κ. Τσίπρα να συκοφαντήσει τις προοδευτικές αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αλλά δεν θα επιτρέψουμε και συντηρητική οπισθοδρόμηση στον τόπο. Γιατί δεν μπορεί να είναι λύση για τον ελληνικό λαό η ΝΔ, αυτοί που δεν έχουν πει ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για τις ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή από το 2004 έως το 2009. που οδήγησαν στον εκτροχιασμό της οικονομίας», είπε η κ. Γεννηματά.

Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ [εικόνες&βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, επίσης, ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα ο τόπος είναι μια νέα ισχυρή πολιτική δύναμη. «Ο στόχος μας είναι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου», επεσήμανε χαρακτηριστικά ενώ ακόμα ανέφερε: «Δεν πρόκειται να γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου, με αντάλλαγμα κάποιες καρέκλες της εξουσίας. Εμείς δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση».

Παράλληλα, από τα Χανιά, έστειλε το μήνυμα ότι η επομένη εκλογική αναμέτρηση θα είναι αναμέτρηση για τρεις. Εξαπέλυσε, δε, δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «μονιμοποίησε τα μνημόνια». Αναφέρθηκε, επίσης, και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ [εικόνες&βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Ακόμα υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του 2018 δεν βγαίνει, ενώ ζήτησε το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί από την κυβέρνηση, να δοθεί για επιδότηση της εργασίας νέων ανέργων στον ιδιωτικό τομέα.

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε ακόμη στο σχέδιο «Ελλάδα» που όπως τόνισε είναι μία εναλλακτική ολοκληρωμένη πρόταση με προοδευτικό πρόσημο.

«Αυτό το προοδευτικό σχέδιο, εγγυάται την ανάπτυξη, τις δουλειές, την κοινωνική συνοχή», είπε, λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται σήμερα αξιοπιστία και εμπιστοσύνη.

Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ [εικόνες&βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Η κ. Γεννηματά, μίλησε απόψε τόσο στα Χανιά όσο και στο Ρέθυμνο.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το φαινόμενο των φτωχών εργαζομένων και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, που διευρύνεται στην Ελλάδα και στο οποίο αναφέρονται δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπο. «Το 1/3 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δουλεύει με μερική απασχόληση και μικτές αποδοχές 395 ευρώ. Εκεί φθάσαμε. Τώρα το θέμα κυριαρχεί και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί. Ότι τον ενοχλεί δεν υπάρχει», ανέφερε και έστρεψε τα πυρά της κριτικής της και στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης το ίδιο. Τους ξεχνά επιδεικτικά στις αναφορές του» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε: «Ως εδώ. Δεν είναι η μιζέρια το μέλλον της νέα γενιάς της πατρίδας. Να μη μπορούν οι νέοι να φτιάξουν την ζωή τους. Οφείλουμε λύσεις: Η ανάπτυξη για μας δεν αφορά τους λίγους και ισχυρούς».

Όπως υπογράμμισε η κ. Γεννηματά «συνδέεται άρρηκτα με την πλήρη απασχόληση, με αξιοπρεπείς αμοιβές, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και ιδιαίτερα για τους νέους. Μέσα από ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις».

Το δεύτερο θέμα που εστίασε την κριτική της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφια για τον νέο ενιαίο φορέα στη προοδευτική παράταξη αφορά στη κατάσταση στην υγεία.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οτι οδηγούν συνειδητά πια σε κατάρρευση την Δημόσια Υγεία, τα Δημόσια Νοσοκομεία.

«Όλα στον βωμό της ακραίας λιτότητας που υπέγραψαν. Εις βάρος ασθενών, ασφαλισμένων. Κατά 160 εκατομμύρια ευρώ ήταν μειωμένη η επιχορήγηση στα Δημόσια Νοσοκομεία μέσα στο 2017. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε μέσα είναι τραγικές. Οι υποδομές καταρρέουν.Ως αντιπολίτευση απαιτούσαν το 2014, εγγυημένη χρηματοδότηση του κράτους στον ΕΟΠΥΥ. Και τώρα οι ίδιοι αποδίδουν μόνο ένα μικρό ποσοστό, το 15% των χρημάτων που τότε είχαν δοθεί. Και τι κάνουν. Οι αυξημένες εισφορές των συνταξιούχων υπέρ ΕΟΠΥΥ δεν πάνε κατά κύριο λόγο στην υγεία, αλλά στις συντάξεις. Οι συνταξιούχοι με αλλά λόγια χρηματοδοτούν οι ίδιοι μέρος των συντάξεων που παίρνουν! Αναλγησία, αδιαφορία για τον απλό πολίτη και τα προβλήματα του. Είναι ώρα για λύσεις, είναι η ώρα του νέου ΕΣΥ. Η παράταξη μας και πάλι θα είναι πρωταγωνιστής», υπογράμμισε.

Φωτογραφίες και βίντεο: Flash News

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ