Πλούσιος Κινέζος πλήρωσε 10.000 δολάρια για ένα ποτήρι σπάνιο ουϊσκι- Μόνον που αποδείχθηκε απάτη - iefimerida.gr

Πλούσιος Κινέζος πλήρωσε 10.000 δολάρια για ένα ποτήρι σπάνιο ουϊσκι- Μόνον που αποδείχθηκε απάτη

Φωτογραφία: Sandro Bernasconi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μαλλιά της κεφαλής του – για την ακρίβεια 10.050 δολάρια- πλήρωσε ένας Κινέζος εκατομμυριούχος για ένα ποτήρι σπάνιο ουίσκι στο μπαρ ενός ελβετικού ξενοδοχείου, για να μάθει λίγο καιρό αργότερα ότι το Macallan single malt του 1878, που έγραφε το μπουκάλι, ήταν στην πραγματικότητα ένα ουίσκι της δεκαετίας του 1970.

Το ξενοδοχείο Waldhaus Am See στο φημισμένο θέρετρο του Σεν Μόριτς κάλεσε αναλυτές από τη Σκωτία να εξετάσουν το ουίσκι, καθώς ειδικοί διατύπωσαν αμφιβολίες για τη γνησιότητά του. Κι η εξέταση έδειξε ότι το περιεχόμενο της φιάλης δεν ήταν αυτό που ανέγραφε η συσκευασία.

Το ξενοδοχείο αποδέχθηκε το πόρισμα της ανάλυσης και αποζημίωσε στο ακέριο τον πελάτη.

Ο 36χρονος Ζανγκ Γουέι από το Πεκίνο, ένας από τους πλέον ακριβοπληρωμένους διαδικτυακούς συγγραφείς της πατρίδας του, είχε πάει διακοπές με τη γιαγιά του στο Σεν Μόρτις τον περασμένο Ιούλιο. Κατά την επίσκεψή του στο μπαρ του ξενοδοχείου όπου διέμενε, έμαθε ότι το πιο παλιό ουϊσκι που διέθεταν ήταν ένα Macallan single malt του 1878. Η φιάλη δεν είχε ανοιχτεί και πλήρωσε κάτι λιγότερο από 10.000 ελβετικά φράγκα για να δοκιμάσει ένα ποτήρι. Αλλά ειδικοί της βιομηχανίας του ουίσκι, που διάβασαν την είδηση, διεπίστωσαν στις φωτογραφίες κάποιες ασυμφωνίες ανάμεσα στο φελλό και την ετικέτα της φιάλης. Αυτός ήταν ο λόγος που ώθησε το ξενοδοχείο να στείλει ένα δείγμα για ανάλυση στους ειδικούς της Rare Whisky 101 (RW101). Από την εξέταση χρονολόγησης με άνθρακα που έκαναν στη συνέχεια ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης προέκυψε ότι κατά 95% το ουϊσκι αυτό παρήχθη κάπου ανάμεσα στο 1970 και το 1972.

Αν η φιάλη ήταν γνήσια τότε θα κόστιζε περί τα 300.000 ελβετικά φράγκα.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου είπαν ότι δεν γνώριζαν ότι το ουίσκι που σέρβιραν ήταν ψεύτικο.

Τα κακά μαντάτα τα έμαθε πρόσφατα ο Ζανγκ Γουέι από τον διευθυντής του ξενοδοχείου, Σάντρο Μπερνασκόνι, o oποίος ταξίδεψε μέχρι την Κίνα για να τον αποζημιώσει στο ακέραιο, θέλοντας να διαφυλάξει τη φήμη του Waldhaus am See.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελβετία κινέζος ουίσκι ΖΑΝΓΚ ΓΟΥΕΪ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ