Ερευνα για εμπλοκή Ελλήνων στο σκάνδαλο Petrobras - iefimerida.gr

Ερευνα για εμπλοκή Ελλήνων στο σκάνδαλο Petrobras

AP Photo/Leo Correa
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έρευνα για τυχόν εμπλοκή και Ελλήνων στο σκάνδαλο της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρίας PETROBRAS διέταξε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η δικογραφία ανοίγει με αφορμή κατάθεση του πρώην διευθυντή της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρίας Petrobras, Πάουλο Ρομπέρτο Κόστα, ο οποίος φέρεται να ανέφερε στις βραζιλιάνικες αρχές οτι ο Πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στη Βραζιλία του έδωσε το ποσό των 530.000 δολαρίων, προκειμένου να χρηματίσει ηγετικά στελέχη της Petrobras.

Ο Πρόξενος επί τιμή, σύμφωνα με την κατάθεση, φέρεται να μετέδιδε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με ναυλοσύμφωνα που σχεδίαζε να βγάλει στην αγορά η βραζιλιάνικη εταιρεία.

Τις πληροφορίες αυτές τις μετέδιδε σε 20 τουλάχιστον εταιρείες, με τις περισσότερες αν όχι όλες να ελέγχονται από Έλληνες εφοπλιστές, με στόχο την προσαρμογή των προσφορών τους σε συμβόλαια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ