«Σφίγγα» η Σπυράκη για την υπόθεση Αυγενάκη -Παρέπεμψε σε συνέντευξή του - iefimerida.gr

«Σφίγγα» η Σπυράκη για την υπόθεση Αυγενάκη -Παρέπεμψε σε συνέντευξή του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγη ώρα μετά το τέλος της σφοδρής σύγκρουσης Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την εκτίμηση που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη σημερινή διαδικασία.

Στις ερωτήσεις που δέχτηκε από τους δημοσιογράφους για το θέμα που προέκυψε με τον γραμματεία του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται να συνομιλεί στο τηλέφωνο με υπόπτους σε κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, η κυρία Σπυράκη είπε τα εξής: «Ο κ. Αυγενάκης έχει δώσει ο ίδιος μία συνέντευξη, απ' ό,τι μας ενημέρωσε, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, οπότε από το ραδιόφωνο μπορείτε να έχετε την απομαγνητοφώνηση και θα μείνουμε εκεί. Τα υπόλοιπα τα ακούσατε στη Βουλή».

Στις πολλές ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν υπάρχει πολιτική κάλυψη προς τον γραμματέα του κόμματος, από τις ηχογραφημένες συνομιλίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο και οι οποίες καταγράφηκαν από τον κοριό της αστυνομίας, η κυρία Σπυράκη επανέλαβε την απάντησή της περί της συνέντευξης του κ. Αυγενάκη και πρόσθεσε «κάτι άλλο έχετε να ρωτήσετε;», στάση που από ορισμένους ερμηνεύτηκε ως διακριτική και όχι ευθεία κάλυψη προς τον γραμματέα του κόμματος.

Η Μαρία Σπυράκη ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε όλα τα μέτρα που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση για την ασφάλεια των πολιτών. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζουν η κατάργηση του νόμου Παρασκευοπούλου (για τον οποίο ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι αναγκαίος), η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας (όπως και στο παρελθόν έκανε η Νέα Δημοκρατία) και η ισχύς του Ποινικού Κώδικα μέσα στα πανεπιστήμια για όλα τα εγκλήματα εκτός από εκείνα που αφορούν την ελευθερία της έκφρασης.

Η κυρία Σπυράκη ανέφερε ότι η εκτίμηση της Νέας Δημοκρατίας είναι πως ο πρωθυπουργός δεν είχε τίποτα να προσθέσει παρά μόνο την επιμονή του για τα λάθη που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. «Ο χαρακτηρισμός "αναγκαίος" για τον νόμο Παρασκευόπουλου τα λέει όλα. Ο χαρακτηρισμός για τον κ. Τόσκα ότι είναι ο υπουργός που επί των ημερών έγιναν οι επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σημαίνει ότι ταυτίζονται οι κινήσεις του κ. Τόσκα με τις επιλογές του ίδιου του πρωθυπουργού. Δεν έχει τίποτα να πει ούτε στις συζύγους αυτών που σκοτώθηκαν από εκείνους από αποφυλακίστηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου, ούτε σε εκείνους που πήγα να καούν από τη δράση του Ρουβίκωνα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ