Ανάλυση: Τι πρέπει να συμβεί για να «κλέψει» η Ελλάδα φέτος τη 12η θέση στην κατάταξη της UEFA - iefimerida.gr

Ανάλυση: Τι πρέπει να συμβεί για να «κλέψει» η Ελλάδα φέτος τη 12η θέση στην κατάταξη της UEFA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δεινή θέση στη βαθμολογία της UEFA βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς έπεσε στη 14η θέση και πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν ιδιαίτερα όσον αφορά την απευθείας παρουσία ελληνικών ομάδων σε ομίλους τη σεζόν 2019-2020.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται στη 14η θέση με 27.800 βαθμούς, περίπου 1.000 βαθμούς πίσω από την Ολλανδία που βρίσκεται στη «χρυσοφόρα» 12η θέση με 28.749 βαθμούς. Όποια χώρα βρεθεί σε αυτή τη θέση εξασφαλίζει την απευθείας παρουσία δύο ομάδων σε ομίλους τη σεζόν 2019-2020. Ο πρωταθλητής θα παίξει απευθείας στα play offs του Champions League (άρα είτε θα μπει σε ομίλους CL είτε σε ομίλους Europa αν αποκλειστεί), ενώ ο κυπελλούχος απευθείας σε ομίλους του Europa League.

Μετά τα αποτελέσματα αυτής της εβδομάδας, η Τσεχία μάς προσπέρασε και βρέθηκε στη 13η θέση με 27.975 βαθμούς, ενώ πίσω μας, στη 15η θέση, είναι η Ελβετία με 26.800 βαθμούς, απειλώντας πάντως και αυτή να μας περάσει.

Ως αποτέλεσμα, για να μπορέσει η χώρα μας να εξασφαλίσει τη 12η θέση στο τέλος της φετινής σεζόν, πρέπει να συμβούν πολλές... ανατροπές.

Aς δούμε όμως τι έπεται:

Η Αυστρία (11η θέση - 28.850 βαθμούς) έχει δύο ομάδες που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (από 4 που ξεκίνησαν). Και οι δύο είναι στο Europa League, με τη μία μάλιστα στον όμιλο της ΑΕΚ. Αν υποθέσουμε ότι η Ένωση θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League -όπως είναι και το λογικό σενάριο τη δεδομένη στιγμή- αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η Αούστρια Βιέννης θα μείνει εκτός. Πλην όμως, η Σάλτσμπουργκ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 1η θέση του ομίλου της με 8 βαθμούς, ακολουθούμενη από Μαρσέιγ (6 β.) Κόνιασπορ και Γκιμαράες (4 β.), οπότε όλα δείχνουν ότι θα προκριθεί στους «32» και θα χαρίσει πολύτιμους πόντους στη χώρα της.
Τα εναπομείναντα ματς της Αούστρια Βιέννης είναι εκτός με Μίλαν και εντός με ΑΕΚ.
Τα εναπομείναντα ματς της Σάλτσμπουργκ είναι εντός με την πορτογαλική Γκιμαράες και εκτός με τη Μαρσέιγ.

Η Ολλανδία έπεσε στη 12η θέση με 28.749 βαθμούς, αλλά πιθανότατα θα μείνει χωρίς εκπρόσωπο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά τη φάση των ομίλων. Και αυτό διότι η Φέγενορντ στο Champions League είναι τελευταία στον όμιλό της χωρίς βαθμό, ενώ η Φίτεσε στο Europa League επίσης βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου της με 1 βαθμό, όταν η Νις, που αυτή τη στιγμή είναι στη 2η προνομιούχο θέση, έχει 6 βαθμούς (η Λάτσιο έχει ήδη προκριθεί) και η Ζούλτε Βάρεγκεμ 4 βαθμούς.
Τα εναπομείναντα ματς της Φέγενορντ: εκτός με Μάντσεστερ Σίτι, εντός με Νάπολι.
Τα εναπομείναντα ματς της Φίτεσε: εκτός με Λάτσιο, εντός με Νις.

Η Τσεχία, μετά τα χθεσινά ματς, πέρασε στη 13η θέση (μπροστά από την Ελλάδα) με 27.975 βαθμούς, έχοντας τρεις εκπροσώπους της στην Ευρώπη (από 5 που ξεκίνησαν). Και οι τρεις αγωνίζονται στο Europa League. Η Σλάβια Πράγας βρίσκεται στην 3η θέση στον 1ο Όμιλο με 5 βαθμούς, με την πρωτοπόρο Βιγιαρεάλ να έχει 8 βαθμούς και την Αστάνα 7 β. (η Μακάμπι με 1 βαθμό είναι τελευταία).
Η Ζλιν είναι ουραγός στον 6ο Όμιλο, με 2 βαθμούς, την ίδια στιγμή που η βαθμολογία έχει ως εξής: Κοπεγχάγη 6 β., Σερίφ Τιρασπόλ 6 β., Λοκομοτίβ Μόσχας 5 β.
Τέλος, η Πλζεν βρίσκεται στη 2η θέση του 7ου Ομίλου με 6 βαθμούς (πρώτη η Στεάουα με 10 β., έχει ήδη προκριθεί), 2 βαθμούς μπροστά από τη Χαποέλ Μπερ Σεβά (4 β.) και 3 βαθμούς μπροστά από την ελβετική Λουγκάνο (3 β.).
Τα εναπομείναντα ματς της Σλάβια Πράγας: εκτός με Μακάμπι Τελ Αβίβ, εντός με Αστάνα.
Τα εναπομείναντα ματς της Ζλιν: εκτός με Σερίφ, εντός με Λοκομοτίβ Μόσχας.
Τα εναπομείναντα ματς της Πλζεν: εντός με Στεάουα, εκτός με Χαποέλ Μπερ Σεβά.

Η Ελβετία παρέμεινε στη 15η θέση (με 26.800 β.) και συνεχίζει με τρεις ομάδες (από 5 που ξεκίνησαν). Η Βασιλεία στο Champions League ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (από 6 β.), με έξι βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (12 β.) και έξι περισσότερους από την Μπενφίκα, που είναι στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό. Κάτι που σημαίνει ότι λογικά θα συνεχίσει τουλάχιστον στο Europa League μετά το τέλος της φάσης των ομίλων του Champions League.
Στο Europa League, η Γιουνγκ Μπόις βρίσκεται στην 3η θέση του 2ου Ομίλου με 3 βαθμούς. Μπροστά της είναι η Παρτιζάν με 5 βαθμούς και η Ντιναμό Κιέβου με 10 β. (έχει ήδη προκριθεί), ενώ η Σκεντέρμπεου είναι στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς.
Όσο για τη Λουγκάνο, είναι ουραγός στον 7ο Όμιλο με 3 βαθμούς, με τη βαθμολογία σε αυτόν τον όμιλο να είναι: Στεάουα Βουκουρεστίου 10 β., Πλζεν 6 β., Χαποέλ Μπερ Σεβά 4 β.
Τα εναπομείναντα ματς της Βασιλείας: εντός με Γιουνάιτεντ, εκτός με Μπενφίκα.
Τα εναπομείναντα ματς της Γιουνγκ Μπόις: εκτός με Παρτιζάν, εντός με Σκεντέρμπεου.
Τα εναπομείναντα ματς της Λουγκάνο: εντός με Χαποέλ Μπερ Σεβά, εκτός με Στεάουα Βουκουρεστίου.

Δείτε τη βαθμολογία της UEFA (3/11/2017):

Ανάλυση: Τι πρέπει να συμβεί για να «κλέψει» η Ελλάδα φέτος τη 12η θέση στην κατάταξη της UEFA | iefimerida.gr 0

Με βάση τα παραπάνω, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις όποιες -λιγοστές- ελπίδες έχουμε για να «κλέψουμε» εμείς τη 12η θέση της βαθμολογίας, η ΑΕΚ «πρέπει» να περάσει στην επόμενη φάση, ενώ ευχής έργον θα ήταν και ο Ολυμπιακός να πάρει βαθμούς στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του και -γιατί όχι;- να προκριθεί και αυτός ως τρίτος στην επόμενη φάση του Europa League.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να προσπεράσει στη βαθμολογία την Ολλανδία, θα έχει έναν αντίπαλο λιγότερο στη μάχη για την κατάκτηση της 12ης θέσης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα της αρκεί να βρεθεί μπροστά από δύο εκ των Αυστρίας, Τσεχίας και Ελβετίας για να πάρει εκείνη τη 12η θέση και τις απευθείας προκρίσεις σε ευρωπαϊκούς ομίλους τη σεζόν 2019-2020.

Yπενθυμίζεται ότι κάθε ισοπαλία AEK και Ολυμπιακού δίνει 200 βαθμούς στη χώρα μας και κάθε νίκη 400 βαθμούς. Τους ίδιους βαθμούς παίρνουν και οι ανταγωνίστριες Ολλανδία, Τσεχία και Ελβετία (είχαν και αυτές από 5 ομάδες στο ξεκίνημα των ευρωπαϊκών διοργανώεων), αλλά η Αυστρία παίρνει 250 βαθμούς για κάθε ισοπαλία των ομάδων της και 500 βαθμούς για κάθε νίκη τους (είχε 4 ομάδες στο ξεκίνημα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων).


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ UEFA ΟΥΕΦΑ βαθμολογία Ελλάδα 12η θεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ