Ο Τσίπρας θέλει να συσπειρώσει τους βουλευτές του - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας θέλει να συσπειρώσει τους βουλευτές του

Ευκαιρία να διαλύσει τα σύννεφα που ρίχνουν βαριά σκιά στις σχέσεις Μαξίμου-Κουμουνδούρου θα έχει -μεταξύ άλλων- σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσέρχεται στις 10 το πρωί στη Βουλή για να απαντήσει για τα θέματα ασφάλειας και ανομίας.

Οι επιτελείς του Μαξίμου δεν το κρύβουν ότι «επενδύουν» πολιτικά και επικοινωνιακά στην κοινοβουλευτική παρουσία του πρωθυπουργού αλλά και στις εντυπώσεις που θα καλλιεργηθούν από την κοινοβουλευτική «μάχη». Εξ’ αυτού του λόγου, ποντάρουν σε δύο κομβικά σημεία : Αφενός, επιδιώκουν να καταδείξουν στο… μεγάλο κάδρο ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, διότι η πρωτοβουλία του να αναδείξει το θέμα της ανομίας ακυρώθηκε εν τη γενέσει της με τις αλλεπάλληλες επιτυχίες της Αστυνομίας». Αφετέρου, έχοντας περάσει δύσκολα και μια θυελλώδη εβδομάδα στο εσωκομματικό πεδίο με παρασκηνιακές διενέξεις και έντονη δυσφορία στα κομματικά όργανα, η ηγεσία του Μαξίμου «καίγεται» να απορροφηθούν οι κραδασμοί και να μην απασχολούν την επικαιρότητα οι βολές που εκτοξεύουν το τελευταίο διάστημα οι 53 σχεδόν για όλα τα ζητήματα!

Σήμα κινητοποίησης στους βουλευτές

Κατά πληροφορίες του iefimerida εστάλη και αυτή τη φοράσχετικό sms από τη διεύθυνση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, για να τους υπενθυμίσουν να είναι παρόντες στη συζήτηση. Ούτως ώστε να προγραμματίσουν για αργότερα την απόβαση στις περιφέρειές τους και τα έδρανα να μην είναι άδεια.

Τα… όπλα Τσίπρα

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί θεσμικός από το βήμα της Ολομέλειας. Θα απαριθμήσει τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες της Αστυνομίας, θα στηρίξει τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα- επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι ασφαλής αλλά όχι αστυνομοκρατούμενη- ενώ οι ίδιες πηγές προϊδεάζουν ότι θα ανεβάσει τους τόνους και θα εστιάσει τόσο στα ερωτήματα που εγείρονται μετά τα δημοσιεύματα και τις αποκαλύψεις για τον Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και στην υπόθεση της Siemens.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ