Ο Τζερόμ Πάουελ ο νέος πρόεδρος της Fed -«Εκλεκτός» του Τραμπ - iefimerida.gr

Ο Τζερόμ Πάουελ ο νέος πρόεδρος της Fed -«Εκλεκτός» του Τραμπ

O Nτόναλντ Τραμπ με τον Πάουελ / (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 64χρονος Τζερόμ Πάουελ θα πάρει τα «ηνία» της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ από την Τζάνετ Γέλεν.

Η επιλογή του έγινε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αλλά την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει η αμερικανική γερουσία. Παρόλα αυτά, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου εκτιμούν ότι η αλλαγή δεν θα είναι δύσκολη.

Ο Πάουελ είναι πρώην στέλεχος του κλάδου private equity, που τάσσεται υπέρ της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων και κατανοεί τα αιτήματα του Λευκού Οίκου για χαλάρωση των ρυθμίσεων του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

O Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την επιλογή του την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον «Κήπο των Ρόδων» στο Λευκό Οίκο.

Η επιλογή του προέδρου έρχεται μετά από έντονη «διαδοχολογία», που διήρκησε αρκετό καιρό.

«Η σημερινή ημέρα είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο για την αποκατάσταση των οικονομικών ευκαιριών για τους Αμερικανούς πολίτες» είπε ο Τραμπ, που είχε στο πλευρό του τον Πάουελ. Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Fed χρειάζεται «ισχυρή, λογική και σταθερή ηγεσία» και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο Πάουελ «θα προσφέρει τέτοια ηγεσία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ Fed Πάουελ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ