Εντοπίστηκε θανατηφόρος μύκητας στο νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης - iefimerida.gr

Εντοπίστηκε θανατηφόρος μύκητας στο νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης

PAGNI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα περιστατικό προσβολής ασθενούς από, σπάνιο και επικίνδυνο για τη ζωή, μύκητα, έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών στο ΠΑΓΝΗ, λόγω ενός τραυματία από τροχαίο ατύχημα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Πρόκειται για ένα μύκητα θανατηφόρο που ωστόσο αναπτύσσεται σε άτομα στα οποία έχει ήδη καταρρεύσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Cretalive, ο διοικητής Γιάννης Τασσόπουλος, ο μήκυτας αυτός δε μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία, ενώ τονίζει πως αναπτύσσεται και προσβάλλει άτομα με ήδη επιβαρυμένη υγεία, στα οποία έχει καταρρεύσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Ο κ.Τασσόπουλος, πάντως, προκειμένου να έχει μια συνολική και σαφή εικόνα, έχει ζητήσει πλήρη έλεγχο από τους λοιμωξιολόγους, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Σημειώνεται ότι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο μήκυτα, υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πηγή: cretalive

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ