Γεννηματά από Τρίπολη: Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η εξόντωση της μεσαίας τάξης [εικόνες] - iefimerida.gr

Γεννηματά από Τρίπολη: Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η εξόντωση της μεσαίας τάξης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «κυνική ομολογία» της κυβέρνησης ότι στοχεύει στην εξόντωση της μεσαίας τάξης έκανε λόγο από την Τρίπολη η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ και υποψήφια πρόεδρος για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς επικαλέστηκε την«ομολογία» του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

«Χθες στην Βουλή ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός το ομολόγησε κυνικά. Παραδέχθηκε ανενδοίαστα, ότι είναι συνειδητή επιλογή των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η εξόντωση της «μεσαίας τάξης, των έντιμων και συνεπών φορολογούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών»» είπε η Φώφη Γεννηματά. Πρόσθεσε πως «το κάνουν δήθεν για τους φτωχούς. Φτωχοποιούν όμως όλους. Και τους αδύναμους. Με τους έμμεσους φόρους, την περικοπή του ΕΚΑΣ, την μείωση του επιδόματος Θέρμανσης και των κοινωνικών επιδομάτων, αύριο με την κατάργηση του αφορολόγητου».

Και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε: «Ο κ. Τσίπρας αλήθεια έχει να μας πει τίποτε τώρα; Ή θα λέει πάλι για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, η οποία από παντού, ακόμη και από την Ε.Ε., διαψεύδεται;».

Οπως είπε η Φ. Γεννηματά «η δική μας απάντηση, ο δικός μας δρόμος είναι ένας: Ανάπτυξη, επενδύσεις για να αυξήσουμε τον πλούτο και κοινωνικά δίκαιη διανομή του, για να αναπνεύσει η Μεσαία τάξη και να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες».

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ έκανε επίσης λόγο για μια κυβέρνηση «και ανάλγητη και ανίκανη» όπως είπε. «Η παντελής έλλειψη σεβασμού της στην αξιοπρέπεια των πολιτών αποδείχθηκε από τον εξαναγκασμό τους να περιμένουν στις ουρές. Ουρές στα ATM των Τραπεζών το 2015, ουρές τώρα για τις ηλεκτρονικές κάρτες. Από μια Κυβέρνηση που η ίδια είναι «ουρά» των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης».

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση και στην ΝΔ: «Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός η κοινωνική αλληλεγγύη. Ασφαλώς.Αλλά για μας είναι προτεραιότητα πολιτικής, στην ΝΔ προκαλεί διαχρονική αλλεργία».

Γεννηματά από Τρίπολη: Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η εξόντωση της μεσαίας τάξης [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Γεννηματά από Τρίπολη: Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η εξόντωση της μεσαίας τάξης [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φώφη Γεννηματά Τρίπολη ΠΑΣΟΚ ΔΗΣΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ