Σε υψηλό 7ετίας διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο ο PMI για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Σε υψηλό 7ετίας διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο ο PMI για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ισχυρότερη μηνιαία επίδοση από τις αρχές του 2011 είχε τον Οκτώβριο ο μεταποιητικός κλάδος στην ευρωζώνη, με τις επιχειρήσεις να πασχίζουν να καλύψουν την υψηλή ζήτησης παρόλο που αύξησαν το προσωπικό τους με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τουλάχιστον 20 ετών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της Markit για την ευρωζώνη ανήλθε τον Οκτώβριο στο 58,5 από το 58,1 του Σεπτεμβρίου. Η τιμή ήταν χαμηλότερη από την αρχική εκτίμηση του 58,6 αλλά η υψηλότερη από τον Φεβρουάριο του 2011 και η δεύτερη υψηλότερη τα τελευταία 17 χρόνια.

Ο δείκτης παραγωγής υποχώρησε στις 58,8 μονάδες από το υψηλό εξίμισι ετών του Σεπτεμβρίου των 59,2 μονάδων αλλά παρέμεινε πάνω από το όριο των 50 μονάδων που υποδηλώνει ανάπτυξη. Η αρχική εκτίμηση ήταν 58,7.

Σε μια ένδειξη ότι ο Νοέμβριος θα είναι επίσης ένας μήνας με έντονη δραστηριότητα για τα εργοστάσια, ο υποδείκτης για τις νέες παραγγελίες αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2011, ενώ το ανεκτέλεστο εργασιών των επιχειρήσεων με τον ταχύτερο ρυθμό από τότε που η IHS Markit άρχισε να το καταγράφει πριν από 15 χρόνια.

Σε μια προσπάθεια να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση, οι κατασκευαστές προσέλαβαν προσωπικό με ταχείς ρυθμούς, με τον υποδείκτη απασχόλησης να διαμορφώνεται στις 57,3 από τις 56,5 μονάδες, σε υψηλό 20ετίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μεταποίηση Ευρωζώνη PMI
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ