Βίντεο από τη ζωή στο σπίτι του Μπιν Λάντεν με τα παιδιά του -Σαν σκηνές από το «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» [βίντεο] - iefimerida.gr

Βίντεο από τη ζωή στο σπίτι του Μπιν Λάντεν με τα παιδιά του -Σαν σκηνές από το «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» [βίντεο]

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η CIA έδωσε χθες στη δημοσιότητα 470.000 αρχεία που κατασχέθηκαν κατά τη δολοφονία του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το υλικό περιλαμβάνει το προσωπικό του ημερολόγιο, έγγραφα και αρχεία ήχου και βίντεο από την οικογενειακή ζωή του, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο που δείχνει το γάμο του γιου του Χάμζα, που κανείς δεν είχε δει μέχρι πρότινος, ως ενήλικα.

Βίντεο από τη ζωή στο σπίτι του Μπιν Λάντεν με τα παιδιά του -Σαν σκηνές από το «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Βίντεο από τη ζωή στο σπίτι του Μπιν Λάντεν με τα παιδιά του -Σαν σκηνές από το «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Τα βίντεο κατασχέθηκαν από το γραφείο του Οσάμα Μπιν Λάντεν όταν οι ειδικές μονάδες των ΗΠΑ εισέβαλαν στο κρησφύγετό του και σκότωσαν τον εγκέφαλο της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τελικά, δόθηκαν στη δημοσιότητα, 6μιση χρόνια μετά την δραματική καταδίωξή του που έδωσε απάντηση στο μυστήριο για το πού κρυβόταν.

Τα βίντεο δείχνουν μια φυσιολογική και ευτυχισμένη οικογένεια και προδίδουν ελάχιστα τον φόβο μέσα στον οποίο θα έπρεπε να ζουν, δεδομένου ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο. Αναπόφευκτα, θα εγείρουν περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το αν ο Μπιν Λάντεν είχε επίσημη βοήθεια από ορισμένα μέλη της πακιστανικής κυβέρνησης ώστε να καταφέρει να παραμείνει καταζητούμενος από την CIA για σχεδόν μία δεκαετία.

Σε ένα από τα βίντεο, φαίνεται ένας μεγάλος αχυρώνας με ζώα, συμπεριλαμβανομένων αγελάδων, κοτόπουλων αλλά και γάτες. Το βίντεο ξεκινάει με ένα πλάνο ενός νεογέννητου μοσχαριού που θηλάζει από την μητέρα του.

Στη συνέχεια δείχνει μια σκηνή, βγαλμένη νομίζει κανείς από το «Μικρό σπίτι στο Λιβάδι» όπου οι κότες και οι κόκορες περιπλανούνται στην αυλή ενώ μια θηλυκή γάτα φροντίζει τα νεογέννητα γατάκια της σε ένα μικρό χώρο πίσω από δύο κάδους απορριμάτων. Παρατηρεί κανείς επίσης, ένα κλουβί γεμάτο κουνέλια και ένα μέρος για την τροφή για τις κότες – σίγουρα σκηνικά που δεν περιμένει κανείς να δει στο σπίτι του πιο περιβόητου τρομοκράτη.


Η CIA κυκλοφόρησε επίσης ένα βίντεο που δείχνει μικρά παιδιά που γκρινιάζουν στο σπίτι. ΤΑ νήπια και τα βρέφη διακρίνονται να παίζουν στις κούνιες της αυλής ενώ κάποιος τα κινηματογραφεί. Ένα νεαρό αγόρι, ηλικίας περίπου 7 ετών, φαίνεται να απαγγέλει κάτι στα αραβικά. Τα περισσότερα παιδιά φορούν το παραδοσιακό πακιστανικό ένδυμα, ενώ κάποια με κανονικά μπλουζάκια παίζουν σε εσωτερικούς χώρους.

Σε μια σκηνή, ένας ηλικιωμένος άνδρας με λευκή γενειάδα και ρόμπα φαίνεται να διδάσκει σε δύο νεαρά παιδιά πώς να πυροβολούν με κάτι που μοιάζει με παιδικό πυροβόλο όπλο. Στην επόμενη σκηνή, τα παιδιά διακρίνονται να κάνουν τσουλήθρα.

Το βίντεο δείχνει επίσης εικόνες από ένα μωρό κοριτσάκι που δεν πρέπει να είναι πάνω από 5 μηνών.

Το πλάνο δείχνει ότι παρόλο που ο Μπιν Λάντεν είχε κηρύξει πόλεμο στη Δύση, οι ένοικοι του σπιτιού δεν φαίνεται να πτοούνται και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα σε κάποια στιγμή, διακρίνεται και ένας σκληρός δίσκος υπολογιστή σε ένα από τα δωμάτια ενώ στο παρασκήνιο ακούγεται δυτική ποπ μουσική.

Φαίνεται επίσης, πως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν λάτρης του Mr Bean, γιατί στον υπολογιστή του βρέθηκαν αρκετά επεισόδια της δημοφιλούς σειράς, μεταγλωττισμένα μάλιστα στην τοπική γλώσσα των Παστού αλλά και 30 βίντεο που δείχνει μαθήματα πλεξίματος. Στα αρχεία περιλαμβάνονται επίσης, πορνογραφία, κινούμενα σχέδια και μια σειρά από ντοκιμαντέρ για τον ηγέτη της τρομοκρατίας – συμπεριλαμβανομένων των «CNNPresents: The World's Most Wanted» και «Πού βρίσκεται ο Οσάμα Μπιν Λάντεν».

Βίντεο από τη ζωή στο σπίτι του Μπιν Λάντεν με τα παιδιά του -Σαν σκηνές από το «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» [βίντεο] | iefimerida.gr 2
Βίντεο από τη ζωή στο σπίτι του Μπιν Λάντεν με τα παιδιά του -Σαν σκηνές από το «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» [βίντεο] | iefimerida.gr 3


Το καταφύγιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Σε ένα άλλο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η CIA δείχνει πλάνα των γύρω περιοχών κατά τη διάρκεια των διαφορετικών εποχών. Σε ένα απόσπασμα φαίνεται το χιόνι που έχει σκεπάσει την περιοχή, ενώ ένα άλλο πλάνο δείχνει ένα ουράνιο τόξο που αναδύεται από τον ορίζονται έξω από τους τοίχους της εγκατάστασης.

Σε ένα άλλο βίντεο φαίνεται για πρώτη φορά ο Χάμζα Μπιν Λάντεν, ένας από τους γιους του Μπιν Λάντεν, ως ενήλικος. Μέχρι τώρα, το κοινό είχε δει μόνο παιδικές φωτογραφίες του. Τα τελευταία χρόνια η Αλ Κάιντα κυκλοφορούσε ηχητικά μηνύματα από τον Χάμζα Μπιν Λάντεν. Αναμένεται να εξελιχθεί σε εξέχουσα θέση στο κίνημα της τζιχάντ και παρακολουθείται στενά καθώς το αντίπαλο ισλαμικό κράτος αντιμετωπίζει δυσκολίες στη Μέση Ανατολή.

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν.

Σε ένα βίντεο, διάρκειας μίας ώρας, φαίνεται ο Χάμζα Μπιν Λάντεν με ένα περιποιημένο μουστάκι αλλά όχι γενειάδα, στο γάμο του. Κάθεται σε ένα χαλί με άλλους άνδρες. Ένας άνδρας που απαγγέλει στίχους από το Κοράνι ακούγεται στο υπόβαθρο.
Φορώντας το παραδοσιακό λευκό τουρμπάνι, δέχεται προφορικά το γάμο του με την νύφη του «στο βιβλίο του Θεού και το παράδειγμα του προφήτη. Ειρήνη σ’ αυτόν». «Τάκμπιρ» φωνάζουν οι υπόλοιποι, σηματοδοτώντας το γάμο.

Βίντεο από τη ζωή στο σπίτι του Μπιν Λάντεν με τα παιδιά του -Σαν σκηνές από το «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» [βίντεο] | iefimerida.gr 4

Το υλικό παραλήφθηκε από έναν υπολογιστή που ανακτήθηκε στην επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ το 2011 που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν.


Το καταφύγιο του Μπιν Λάντεν μετά την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ
Η λίστα των βίντεο, περιλαμβάνεται στα έγγραφα που έδωσε την Τετάρτη η CIA, και περιλαμβάνουν 470.000 αρχεία που εντοπίστηκαν στον υπολογιστή που κατασχέθηκε στις Μαΐου του 2011, σε επιδρομές των ΗΠΑ στο κρησφύγετο του ιδρυτή της Αλ Κάιντα στο Abbottabad του Πακιστάν. Πρόκειται για την τέταρτη δόση υλικών που λαμβάνονται από το οχυρωμένο κρησφύγετό του όπου ο Μπιν Λάντεν και η οικογένειά του ζούσαν.

Τα υλικά που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει έχουν παρακρατηθεί επειδή ενδέχεται να βλάψουν την εθνική ασφάλεια, είναι κενά, αλλοιωμένα ή διπλότυπα αρχεία, είναι πορνογραφικά ή προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, ανέφερε σε δήλωσή της η CIA.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Οσάμα Μπιν Λάντεν κρησφύγετο CIA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ