Praktiker Hellas: Αύξηση πωλήσεων 6,2% το 2016 - iefimerida.gr

Praktiker Hellas: Αύξηση πωλήσεων 6,2% το 2016

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aύξηση πωλήσεων 6,2% παρουσίασε η Praktiker Hellas το 2016, κλείνοντας τη χρήση στα 177,5 εκατ. ευρώ έναντι 167,1 εκατ. ευρώ της χρήσης 2015 ενώ τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν στα 4,2 εκατ. ευρώ έναντι των 3 εκατ. ευρώ το 2015.

Αύξηση παρουσιάστηκε και στα ίδια κεφάλαια τα οποία το 2016 ανήλθαν στα 12,2 εκατ. ευρώ από τα 8,1 εκατ. ευρώ του οικονομικού έτους 2015.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα θετικά αυτά οικονομικά μεγέθη, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική διαχείριση της εταιρίας, όπως ο έλεγχος στα κόστη και στις δαπάνες και η στρατηγική για τη βελτιστοποίηση των αποθεμάτων, είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρία να διατηρεί τον τραπεζικό της δανεισμό σε μηδενικά επίπεδα και 8,7 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, που της επιτρέπουν να αυτοχρηματοδοτεί τις επενδύσεις της.

Η Praktiker Hellas, προσανατολισμένη στο αναπτυξιακό της πλάνο, συνέχισε την επένδυση στην ανάπτυξη του δικτύου της με ένα επιπλέον κατάστημα το οποίο εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2016, στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγκεκριμένη επένδυση είναι μία από τις σημαντικότερες που περιλαμβάνονται στο σύνολο των καθαρών επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το οικονομικό έτος 2016 οι οποίες κινήθηκαν στα 2,4 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το 2016, η εταιρεία αύξησε το ποσοστό των εργαζόμενων της κατά 7,7%, συγκριτικά με το 2015, απασχολώντας 100 εργαζόμενους περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. Ρόδο, όσο και στην ενίσχυση των άλλων καταστημάτων και των κεντρικών της γραφείων. Αντίστοιχα, το κόστος μισθοδοσίας αυξήθηκε κατά 7,8%, καθώς η εταιρία κατέβαλε σε μισθούς και εργοδοτικές εισφορές 26,4 εκατ. ευρώ, ενώ για την προηγούμενη χρήση είχε καταβάλει 24,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Praktiker οικονομικά αποτελέσματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ