Γιούνκερ:Απέχουμε από το στόχο για μείωση του χρέους στο 120% - iefimerida.gr

Γιούνκερ:Απέχουμε από το στόχο για μείωση του χρέους στο 120%

Γιούνκερ:Απέχουμε από το στόχο για μείωση του χρέους στο 120%
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι προσπάθειες να μειωθεί το βάρος του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 βρίσκονται ακόμα μακριά από το στόχο. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ εν όψη της συνάντησης των υπουργών οικονομικών των 17 τη Δευτέρα.

Μέχρι και πριν από λίγο όλοι είχαν ανασάνει με ανακούφιση αφού οι διαρροές μετά την τηλεδιάσκεψη Μέρκελ, Μόντι, Παπαδήμου απέπνεαν αισιοδοξία.

Όμως, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής η δήλωση του Προέδρου του Γιουρογκρουπ, Ζαν Κλωντ Γιουνκερ προκάλεσε νέα αναστάτωση.
«Είμαστε πολύ μακριά από το στόχο του 120% για το ελληνικό χρέος. «Ελπίζω ότι οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης θα βρουν έναν τρόπο να πλησιάσουν το στόχο έως την Κυριακή το βράδι», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ.

«Υπάρχει η απόφαση του Συμβουλίου της 27ης Οκτωβρίου, που εκφράζει την άποψη ότι το χρέος θα πρέπει να φτάσει το 120% του ΑΕΠ το 2020. Είμαστε μακριά από αυτό το στόχο. Όλες οι συναντήσεις, που θα έχω μέχρι το βράδυ της Κυριακής, θα επιχειρήσουν να φέρουν το θέμα πιο κοντά στο στόχο», τόνισε.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκτιμά το δημόσιο χρέος της χώρας μας στο 129% του ΑΕΠ, ακόμα και μετά το κούρεμα. Το Ταμείο, μάλιστα, έχει ξεκαθαρίσει πως αν το χρέος δεν φτάσει στο 120% το 2020, δεν θα χρηματοδοτήσει το δεύτερο δάνειο προς τη χώρα μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ