Τσίπρας-Μητσοτάκης ετοιμάζονται για σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή για ανομία και αξιολόγηση - iefimerida.gr

Τσίπρας-Μητσοτάκης ετοιμάζονται για σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή για ανομία και αξιολόγηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τη μάχη της Παρασκευής στη Βουλή ετοιμάζεται το Μέγαρο Μαξίμου. Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι σε μια μονομαχία που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη ζήτησε, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία -δεδομένης της συγκυρίας- να πάρει το πάνω χέρι.

Η πρωτοβουλία Μητσοτάκη, με την ερώτηση στη Βουλή για την ανομία, είχε προφανή στόχο να πλήξει την κυβέρνηση σε πεδίο άλλο, πλην της αξιολόγησης. Ωστόσο στην κυβέρνηση θεωρούν ότι εκ των πραγμάτων η πρωτοβουλία αυτή έχει ακυρωθεί εν τη γενέσει της, αφού στο τελευταίο διάστημα οι επιτυχίες της Αστυνομίας ήταν τέτοιες που και ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης τηλεφώνησε και έδωσε συγχαρητήρια στον αρχηγό της Αστυνομίας για τη σύλληψη του αποστολέα των εκρηκτικών φακέλλων.

Από εκείνη την ημέρα και μετά, εξιχνιάστηκε και συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του Δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, και οι κακοποιοί από την Γεωργία που βασάνιζαν με ηλεκτρικό σίδερο τα θύματά τους.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για την υπόθεση που αναδεικνύουν δημοσιεύματα για τον Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και για την υπόθεση Siemens.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ από την πλευρά του αναμένεται να επικεντρωθεί στο γεγονός ότι αρκετοί κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με βάση τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Ένας μάλιστα ήταν μέλος της σπείρας των Γεωργιανών, αλλά και για τη δράση του Ρουβίκωνα και την αστυνόμευση στα Εξάρχεια στρέφοντας τα πυρά του προσωπικά στον Νίκο Τόσκα.

Όλα δείχνουν ότι το «Σκληρό Ροκ» θα κυριαρχήσει σε μια πολιτική αντιπαράθεση που θα έχει τα πάντα.

Την ίδια ώρα ο κ.Τσίπρας επιμένει στο «θετικό σενάριο» υφαίνοντας μέρα με τη μέρα το αφήγημα της εξόδου από το μνημόνιο μέσα στο 2018. Από το Γκάζι έδωσε υποσχέσεις για ουσιαστική στήριξη της «κοινωνικής επιχειρηματικότητας» με τη δημιουργία κουμπαρά που για τον πρώτο χρόνο θα μπορεί με 30 εκατομμύρια ευρώ να στηρίζει τις κοινωνικές επιχειρήσεις.

Από την άλλη ο Γ.Χουλιαράκης στη Βουλή, μιλούσε για κοινωνικό μέρισμα στο ύψος του 0.7% του ΑΕΠ και με το επιπλέον ΑΕΠ, τη δημιουργία ενός δημοσιονομικού μαξιλαριού που θα λειτουργήσει ως εθνικός κουμπαράς εκτάκτου ανάγκης, στον ο ποίο θα γίνεται προσφυγή στην περίπτωση οικονομικής κρίσης. Μάλιστα ο κ.Χουλιαράκης υποστήριξε ότι η έξοδος από το μνημόνιο ουσιαστικά θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αφού η περιλαμβάνει πράγματα που είτε έχουν νομοθετηθεί η υλοποιούνται.
Την ίδια ώρα όμως παραδεχόταν ο κ.Χουλιαράκης ότι η υπερφορολόγηση ήταν συνειδητή επιλογή που μεταβατικά πήρε η κυβέρνηση για να μπορέσει να ενισχύσει τα πιο ευάλωτα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ