Είχε δείξει σημάδια φανατισμού ο μακελάρης του Μανχάταν; Τι είπε Ουζμπέκος που τον ήξερε - iefimerida.gr

Είχε δείξει σημάδια φανατισμού ο μακελάρης του Μανχάταν; Τι είπε Ουζμπέκος που τον ήξερε

Φωτογραφία: Screen shot από βίντεο του BBC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τον πρώτο καιρό που έφτασε στις ΗΠΑ έδειξε τα πρώτα σημάδια ριζοσπαστικοποίησης ο μακελάρης του Μανχάταν, όπως αποκάλυψε στο BBC Oυζμπέκος που τον γνώρισε εκείνη την εποχή.

Ο Mirakhat Muminov δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι ο Σαϊφουλό Σαΐποφ είχε λίγο «επιθετικό χαρακτήρα». «Ελεγε ότι δεν κάνεις αυτό ή εκείνο όπως λέει το Ισλάμ» δήλωσε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Αυτά ήταν πολύ μικρά σημάδια ριζοσπαστικοποίησης».

Ο Muminov γνώρισε τον τρομοκράτη στο Οχάιο των ΗΠΑ, τον πρώτο καιρό που έφτασε στις ΗΠΑ. «Δεν πιστέψαμε ποτέ, όμως, ότι θα μπορούσε να γίνει τρομοκράτης ή να κάνει αυτά τα ειδεχθή πράγματα που έκανε την Τρίτη» είπε ο ίδιος.

Οπως έγινε γνωστό, ο Σαΐποφ δεν είχε σχέσεις με τη μουσουλμανική κοινότητα ούτε πήγαινε στο τζαμί.

Ο Hassan Shibly, θρησκευτικός ηγέτης, δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ότι αυτό είναι λογικό. «Και αυτό γιατί οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς στο Ισλαμικό Κράτος δεν θέλουν να έχουν σχέση με τα τζαμιά, επειδή το Ισλαμικό Κράτος δεν τους θέλει εκεί» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Ξέρουν ότι στα τζαμιά τα σατανικά τους μηνύματα θα υπονομευτούν».

Ο Σαΐποφ σκότωσε οκτώ ανθρώπους και αρκετούς ακόμη όταν μπήκε με φορτηγό σε ποδηλατόδρομο στο Μανχάταν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Μανχάταν ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΜΑΝΧΑΤΑΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ