Τρομοκράτης του Μανχάταν: Ηθελα να σκοτώσω όσους περισσότερους μπορούσα -Το FBI αναζητά δεύτερο άτομο [εικόνα] - iefimerida.gr

Τρομοκράτης του Μανχάταν: Ηθελα να σκοτώσω όσους περισσότερους μπορούσα -Το FBI αναζητά δεύτερο άτομο [εικόνα]

Ο Σαΐποφ ομολόγησε ότι ήθελε να προκαλέσει μακελειό (Φωτογραφία: AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φρίκη προκαλεί η δήλωση του τρομοκράτη του Μανχάταν ότι σκόπευε να συνεχίσει τη φονική πορεία του και στη γέφυρα του Μπρούκλιν, με στόχο να προκαλέσει όσο μεγαλύτερο όλεθρο μπορούσε.

Ο Σαϊφούλο Σαΐποφ, που προκάλεσε τον θάνατο 8 ανθρώπων πέφτοντας πάνω τους με φορτηγό, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters στους αστυνομικούς ότι ήθελε να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε και για αυτό έκανε την επίθεση τις ημέρες του Halloween, που είναι περισσότεροι πολίτες στους δρόμους.

Μάλιστα, ο 29χρονος Ουζμπέκος δήλωσε ότι αισθανόταν καλά για αυτά που έκανε και ζήτησε να βάλει μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο κρεβάτι του στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται! Ο Σαΐποφ τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά κατά τη σύλληψή του. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον θάνατο 8 ανθρώπων και για την παροχή υλικής στήριξης στο Ισλαμικό Κράτος.

Μεταξύ άλλων είπε στους αστυνομικούς ότι εμπνεύστηκε την επίθεση παρακολουθώντας στο κινητό του ένα βίντεο του ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, στο οποίο ρωτούσε τους μουσουλμάνους που ζουν στις ΗΠΑ τι κάνουν για να εκδικηθούν τον θάνατο μουσουλμάνων στο Ιράκ.

Στο μεταξύ, το FBI με ανακοίνωσή του ζητά από τους πολίτες πληροφορίες για έναν ακόμη άνδρα, σε σχέση με την επίθεση. Πρόκειται για τον Μουχαμαντζοΐρ Καντίροφ, ο οποίος γεννήθηκε το 1984 στο Ουζμπεκιστάν.

Τρομοκράτης του Μανχάταν: Ηθελα να σκοτώσω όσους περισσότερους μπορούσα -Το FBI αναζητά δεύτερο άτομο [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μανχάταν επίθεση Σαϊφούλο Σαΐποφ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ