Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπ. Αμυνας -Μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπ. Αμυνας -Μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Μάικλ Φάλον υπέβαλε την παραίτησή του στην Τερέζα Μέι (Φωτογραφία: AP/ Leon Neal)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας, Μάικλ Φάλον, παραιτήθηκε, δηλώνοντας ότι η συμπεριφορά του στο παρελθόν δεν ήταν η αρμόζουσα.

Είναι η πρώτος υπουργός της Τερέζα Μέι που παραιτείται, εν μέσω του σκανδάλου για σεξουαλική παρενόχληση στο βρετανικό κοινοβούλιο, με αρκετές καταγγελίες να έχουν έρθει στο φως τις τελευταίες ημέρες.

Την Τρίτη ο Φάλον αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για περιστατικό που είχε συμβεί πριν από 15 χρόνια, όταν είχε αγγίξει επανειλημμένα στο γόνατο τη δημοσιογράφο Τζούλια Χάρτλεϊ-Μπριούερ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν προέκυψαν και νέες καταγγελίες οι οποίες οδήγησαν στην παραίτησή του.

Στην επιστολή παραίτησής του προς την Μέι ο Φάλον αναφέρει: «Αρκετές καταγγελίες έχουν έρθει στο φως για βουλευτές τις τελευταίες ημέρες, κάποιες από τις οποίες αφορούν εμένα. Πολλές από αυτές είναι ψευδείς, αλλά αποδέχομαι ότι στο παρελθόν μπορεί να μην τήρησα τα υψηλά στάνταρ που απαιτούμε από τις ένοπλες δυνάμεις τις οποίες έχω την τιμή να εκπροσωπώ», και καταλήγει ότι για αυτούς τους λόγους παραιτείται από τη θέση του υπουργού Αμυνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ