Αναζητούν στέλεχος της ΧΑ για την επίθεση στο Εφετείο -Τον αναγνώρισε η δικηγόρος - iefimerida.gr

Αναζητούν στέλεχος της ΧΑ για την επίθεση στο Εφετείο -Τον αναγνώρισε η δικηγόρος

Η αστυνομία αναζητά στέλεχος της ΧΑ για την επίθεση έξω από το Εφετείο (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ασφάλεια Αττικής αναζητά για σύλληψη στο πλαίσιο του αυτόφωρου στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που φέρεται ότι ήταν από τους πρωτεργάτες της βίαιης επίθεσης έξω από το Εφετείο, επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη αναγνώρισε το εν λόγω άτομο από φωτογραφίες που της έδειξαν στην Ασφάλεια, αλλά επεσήμανε ότι δεν ήταν το άτομο που τη χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο. Η ίδια έχει δηλώσει ότι θυμάται τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που τη χτύπησε και αν τον δει θα μπορέσει να τον αναγνωρίσει. Πληροφορίες του ΑΠΕ αναφέρουν ότι ο άνδρας που αναζητά η αστυνομία ως πρωτεργάτη της επίθεσης υπήρξε οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου και είναι από τα πιο δραστήρια μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ηδη αστυνομικοί τον έχουν αναζητήσει στο σπίτι του και σε σημεία που συχνάζει, χωρίς να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Περίπου 40 Χρυσαυγίτες πετούσαν τρικάκια απέναντι από το Εφετείο, όταν κάποια γυναίκα τους φώναξε «φασίστες» μέσα από λεωφορείο. Περίπου 15 από αυτούς πέρασαν απέναντι, που ήταν η στάση των λεωφορείων, και χτύπησαν την δικηγόρο, ενώ τραυματισμό δήλωσε μια αρχιτέκτων και μια καθηγήτρια ιταλικών που ήταν και αυτές στη στάση.

Λίγο αργότερα, προσήχθησαν 25 άτομα στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι διότι δεν αναγνωρίστηκαν από τα θύματα της επίθεσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εφετείο επίθεση Χρυσή Αυγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ