Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Να συλληφθούν οι δράστες της επίθεσης σε γυναίκες έξω από το Εφετείο - iefimerida.gr

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Να συλληφθούν οι δράστες της επίθεσης σε γυναίκες έξω από το Εφετείο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση που εξαπέλυσαν μέλη της Χρυσής Αυγή έξω από το Εφετείο κατά δύο γυναικών η μία από τις οποίες είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

«Ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Θέμιδας και υπερασπιστή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος σε ένα κράτος δικαίου. Το σημερινό περιστατικό βάναυσης κακοποίησης της συναδέλφου Ευγενίας Κουνιάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο έξω από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη, προκαλεί αποτροπιασμό και καταδικάζεται απερίφραστα από το σύνολο του δικηγορικού σώματος και του δημοκρατικού κόσμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και τονίζει ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας να λάβει άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των δικηγόρων και την διασφάλιση της άσκησης του λειτουργήματός τους, καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ».

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι διωκτικές αρχές θα πράξουν το καθήκον τους προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν χωρίς χρονοτριβή και να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, για την απόδοση των κατά νόμο ποινικών ευθυνών. Ασφαλώς θα επανέλθουμε όταν προσδιοριστεί η ταυτότητα των δραστών και μπορούν να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για τα κίνητρα της αποτρόπαιας ενέργειας σε βάρος της συναδέλφου», καταλήγει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρυσή Αυγή Εφετείο επίθεση γυναίκες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ