Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες -Η μία είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. [εικόνες] - iefimerida.gr

Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες -Η μία είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. [εικόνες]

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση δέχθηκαν δυο γυναίκες, μια εκ των οποίων είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής.

Οπως είπαν οι κοπέλες κατεβαίναν από το τρόλεϊ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να μεταβούν στο Εφετείο. Οταν άνοιξαν οι πόρτες του τρόλεϊ βρεθήκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο, Χρυσαυγίτες, όπως οι ίδιες λένε, οι οποίοι πετούσαν τρικάκια.

Αν και οι κοπέλες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, η αντίδραση δεν ήταν γρήγορη με αποτέλεσμα να χτυπήσουν τις κοπέλες. Συγκεκριμένα η μία δέχθηκε μπουνιά στη μύτη και τη δεύτερη στο στόμα.

Αυτήν την ώρα βρίσκονται στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν σχετικά με το επεισόδιο.

Προσήχθησαν 25 μέλη της Χρυσής Αυγής

Για την επίθεση προσήχθησαν συνολικά 25 μέλη της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για 23 άνδρες και δύο γυναίκες οι οποίοι εξετάζονται. Στην ασφάλεια βρίσκονται και οι τρεις γυναίκες προκειμένου να αναγνωρίσουν τους δράστες της επίθεσης εναντίον τους. Νωρίτερα έφθασαν στην ΓΑΔΑ πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επίσης βρίσκονται έξω από την ΓΑΔΑ αναμένοντας τις εξελίξεις της προανάκρισης.

ΣΥΡΙΖΑ: Γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή το περιστατικό ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό. Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ό,τι κι αν κάνουν, η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει: «Μερικά εικοσιτετράωρα μετά την αμαύρωση της εθνικής επετείου στη Σαντορίνη, τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου ξαναχτυπούν, αυτή τη φορά εναντίον της ίδιας της Δικαιοσύνης.

Η σημερινή επίθεση στη συνήγορο πολιτικής αγωγής στη δίκη των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει και επαληθεύει την πραγματική ταυτότητα του νεοναζιστικού μορφώματος. Με ωμή βία προσπαθούν να εκφοβίσουν δικαστές, δικηγόρους, μάρτυρες. Με τραμπουκισμούς και εκφοβισμούς επιδιώκουν να παρεμποδίσουν την εξέλιξης μιας δίκης που κάθε μέρα αποκαλύπτει ολοένα και περισσότερες πτυχές της εγκληματικής τους δράσης.

Ό,τι κι αν κάνουν, όμως, η φωνή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής δεν θα φιμωθεί. Ό,τι κι αν κάνουν, η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί».

ΔΣΑ: Καταδίκη και αποτροπιασμός για την επίθεση και την βάναυση κακοποίηση της συναδέλφου

«Ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Θέμιδας και υπερασπιστή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος σε ένα κράτος δικαίου. Το σημερινό περιστατικό βάναυσης κακοποίησης της συναδέλφου Ευγενίας Κουνιάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο έξω από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη, προκαλεί αποτροπιασμό και καταδικάζεται απερίφραστα από το σύνολο του δικηγορικού σώματος και του δημοκρατικού κόσμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και τονίζει ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας να λάβει άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των δικηγόρων και την διασφάλιση της άσκησης του λειτουργήματός τους, καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ».
«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι διωκτικές αρχές θα πράξουν το καθήκον τους προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν χωρίς χρονοτριβή και να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, για την απόδοση των κατά νόμο ποινικών ευθυνών. Ασφαλώς θα επανέλθουμε όταν προσδιοριστεί η ταυτότητα των δραστών και μπορούν να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για τα κίνητρα της αποτρόπαιας ενέργειας σε βάρος της συναδέλφου», καταλήγει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι μάρτυρες

Το δικαστήριο τελικά έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να είναι παρόντες στην εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων ένας εισαγγελέας και ένας δικαστής.

Η εξέταση θα γίνει την Παρασκευή στον Κορυδαλλό.

Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες -Η μία είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες -Η μία είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες -Η μία είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες -Η μία είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ