Οι Νεοϋρκέζοι μετά την τρομοκρατική επίθεση γιόρτασαν έξαλλα το Halloween - iefimerida.gr

Οι Νεοϋρκέζοι μετά την τρομοκρατική επίθεση γιόρτασαν έξαλλα το Halloween

AP Photo/Andres Kudacki
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν που κόστισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους, δεκάδες χιλιάδες νεοϋρκέζοι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους για να την αποκριάτικη παρέλαση λόγω Χάλοουϊν.

Οι εικόνες τους έκαναν τον γύρω του διαδικτύου, ενώ όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Guardian που φιλοξενεί ειδικό ρεπορτάζ για την παρέλαση, «ακόμα και εκείνοι που ντύθηκαν κοτόπουλα δήλωσαν ότι δεν φοβούνται».

«Η αστυνομία φρόντισε για την επίθεση», είπε μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα ο Μαρκ Κρουζ, ένας 28χρονος με στολή κοτόπουλου. Όπως τόνισε μάλιστα αισθάνεται «αρκετά ασφαλής».

"The police took care of the attack," said Marc Cruz, 28, who is dressed as a chicken, saying he feels "pretty safe." pic.twitter.com/9YglFp4e3L

Από την άλλη ένας 29χρονος σε μία πολυτελή φτερωτή στολή που τη συνδύασε με μία χειροποίητη μάσκα κοτόπουλου απαντώντας στην ερώτηση αν το γεγονός τον έκανε να σκεφτεί για δεύτερη φορά το ενδεχόμενο να βρεθεί στην παρέλαση ήταν κατηγορηματικός. «Όχι, καθόλου», είπε συγκεκριμένα.

Hours after a terror attack, I keep interviewing New Yorkers dressed as chickens who say they are not afraid. pic.twitter.com/UmJosEdXdc

«Τόσοι άνθρωποι μου έλεγαν να μην έρθω. Είπα “πρέπει να ζήσεις τη ζωή σου”». Αυτό δήλωσε σε δημοσιογράφο του Guardian η 37χρονη Αλεξάντρα Κόλον, η οποία ντύθηκε Ρόουζ από τον «Τιτανικό». Η ίδια πριν 16 χρόνια είχε δει από το σπίτι της το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου να καταρρέει. Φέτος μάλιστα ούτε καν διανοήθηκε να χάσει την αποκριάτικη παρέλαση Village Halloween στην οποία συμμετέχει από τα 17 της χρόνια. «Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε τρομοκράτες να σταματήσουν τη ζωή μου... δεν πρόκειται να κερδίσουν», είπε από την πλευρά του ένας νεαρός το κοστούμι του οποίου ήταν εμπνευσμένο από την ταινία «Ψάχνοντας τον Νέμο».

Στην καθιερωμένη παρέλαση όμως βρέθηκαν και πολλά παιδιά καθώς όπως εξήγησαν οι γονείς του μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα ήθελαν να δείξουν σε αυτά ότι συμβαίνουν θετικά πράγματα στον κόσμο. «Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, σημειώνεται μία τραγωδία κάθε μέρα κάπου στον κόσμο, και πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε», είπε μητέρα που βρέθηκε με τα δύο παιδιά της στην παρέλαση. «Νιώθουμε ασφαλείς στην πόλη», τόνισε από την άλλη ένας 43χρονος πατέρας που βρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση μαζί με τα τρία παιδιά του.

Όσοι συμμετείχαν με τα κοστούμια τους στην παρέλαση πέρασαν βόρεια κατά μήκος της έκτης λεωφόρου, μέσω του West Village, με τον Πύργο Ελευθερίας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου να υψώνεται πίσω τους και το Empire State Building να είναι υψώνεται μπροστά τους.

Big cheers and dancing in front of sidewalks packed with people pic.twitter.com/13cIgdrBqN

Τουρίστες από πολλά μέρη του πλανήτη παρακολούθησαν επίσης την παρέλαση. Μία από αυτούς η Μαριόν Μερανζέρ Γκατιέ, που βρέθηκε στη Νέα Υόρκη από το Παρίσι μαζί με την οικογένειά της. Ντυμένη σε στολή δεινοσαύρου δήλωσε ότι η είδηση της επίθεσης τους έκανε ακόμα πιο αποφασισμένους να βρεθούν στην εκδήλωση. «Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι πριν από δύο χρόνια που άφησαν 130 νεκρούς σε μια αίθουσα συναυλιών και σε καφετέριες σε όλη την πόλη, οι Παριζιάνοι αποφάσισαν ότι η καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία ήταν περισσότερες συναυλίες, περισσότερες εκδηλώσεις, περισσότερο κρασί σε υπαίθριες εκδηλώσεις», σχολιάζει σχετικά ο Guardian.

Καταλήγοντας αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του Halloween Parade, εκτίμησαν τον αριθμό των συμμετεχόντων σε «δεκάδες χιλιάδες».

Οι Νεοϋρκέζοι μετά την τρομοκρατική επίθεση γιόρτασαν έξαλλα το Halloween | iefimerida.gr 0
Οι Νεοϋρκέζοι μετά την τρομοκρατική επίθεση γιόρτασαν έξαλλα το Halloween | iefimerida.gr 1
Οι Νεοϋρκέζοι μετά την τρομοκρατική επίθεση γιόρτασαν έξαλλα το Halloween | iefimerida.gr 2
Οι Νεοϋρκέζοι μετά την τρομοκρατική επίθεση γιόρτασαν έξαλλα το Halloween | iefimerida.gr 3
Οι Νεοϋρκέζοι μετά την τρομοκρατική επίθεση γιόρτασαν έξαλλα το Halloween | iefimerida.gr 4

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ