Εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ -Φωνές από τους «53» για Μνημόνιο και μεταναστευτικό - iefimerida.gr

Εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ -Φωνές από τους «53» για Μνημόνιο και μεταναστευτικό

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει προηγούμενο ο δημόσιος τρόπος που διατύπωσε την κριτική της η εσωκομματική αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αμφισβητώντας την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος με τόσο ηχηρό τρόπο, ανοίγει έναν νέο κύκλο στην εσωκομματική πραγματικότητα.

Η αντιπαράθεση για τον Γιάννη Μουζάλα ανέδειξε και την διαφορά απόψεων που υπάρχει στο κόμμα για μια σειρά από ζητήματα και πρώτα απ’ όλα το Μνημόνιο αφού η τάση του Ευκλείδη Τσακαλώτου (αρχιτέκτονα της συμφωνίας) ζήτησε να μην υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ την πατρότητα του προγράμματος.

Και στο προσφυγικό -θέμα που έγινε η μάχη- η ατζέντα των 53 εκφράστηκε από την κ.Τασία Χριστοδουλοπούλου με 6 σημεία και την απαίτηση για επιστροφή της πολιτικής στις προγραμματικές θέσεις.
Τα στελέχη της κίνησης των 53 που «σφυροκόπησαν» τον Γιάννη Μουζάλα, δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα όσα ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για την πολιτική απόφαση του οργάνου μετά από την πεντάωρη συνεδρίαση. Με την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα commonality, αποκάλυψαν ότι τα πυρά που εισέπραξε ο Γιάννης Μουζάλας δεν ήταν μόνο από τη δική τους πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και στελέχη όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης άσκησαν κριτική για την αποτελεσματικότητα του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής σε συγκεκριμένα ζητήματα.
Κατά πληροφορίες ο ίδιος ο κ.Μουζάλας υπενθύμιζε πως υλοποιεί κεντρικές πολιτικές επιλογές, απαντώντας στην κατηγορία ότι «διευκολύνει» το Βερολίνο με το να διατηρεί εγκλωβισμένο έναν μεγάλο αριθμό από μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά. Ενώ, επισημαίνοντας τους κινδύνους, που μπορεί να προκαλέσει η αλλαγή πολιτικής εκτίμησε ότι μέχρι και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα μπορούσε να καθυστερήσει.

Αν και ο πρωθυπουργός ζήτησε να μην προσωποποιούνται τα θέματα, οι επικριτές του Γιάννη Μουζάλα επανήλθαν δριμύτεροι όταν εκείνος υποστήριξε ότι τον υπονομεύει το τμήμα δικαιωμάτων του κόμματος και κάποιοι βουλευτές.

Η ανάρτηση των 53, ήρθε λίγο μετά την πλήρη στήριξη που παρείχε ο πρωθυπουργός -δια του κυβερνητικού εκπροσώπου- στον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ όλως τυχαίως ο ίδιος σήμερα, παραχωρεί συνέντευξη τύπου.
Αναμένεται πάντως με την μετακίνησή του, να ανοίξει το χορό των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα καθώς με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δίνεται η ευκαιρία στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αλλαγές. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι θα γίνει μόνο αντικατάσταση αν ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής διεκδικήσει με αξιώσεις τη θέση του επιτρόπου. Στα μέσα του Νοεμβρίου θα έχει κλείσει η λίστα με τις υποψηφιότητες και εκεί πιθανόν να γίνει η αντικατάσταση Μουζάλα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 53 μνημόνιο μεταναστευτικό ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ