Καταλανική εφημερίδα: Ο Πουτζδεμόν επιστρέφει στη Βαρκελώνη από τις Βρυξέλλες - iefimerida.gr

Καταλανική εφημερίδα: Ο Πουτζδεμόν επιστρέφει στη Βαρκελώνη από τις Βρυξέλλες

Ο Πουτζδεμόν επιστρέφει στη Βαρκελώνη (Φωτογραφία: AP/ Olivier Matthys)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας έφυγε από τις Βρυξέλλες για τη Βαρκελώνη το βράδυ της Τρίτης.

Ο Κάρλες Πουτζδεμόν επιβιβάστηκε σε πτήση από τη βελγική πρωτεύουσα, σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα La Vanguardia, που επικαλείται επιβάτη που ταξίδευε μαζί του.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ζητώντας εγγυήσεις για δίκαιη αντιμετώπιση από την ισπανική δικαιοσύνη, ενώ είχε δηλώσει ότι σκοπός του ταξιδιού του δεν ήταν να ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο.

Το απόγευμα της Τρίτης το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας κλήτευσε τόσο τον Πουτζδεμόν όσο και άλλα 13 μέλη της καταλανικής κυβέρνησης, την οποία καρατόμησε η Μαδρίτη, να καταθέσουν το πρωί της Πέμπτης.

Το δικαστήριο γνωστοποίησε επίσης ότι ξεκίνησε να εξετάζει τις κατηγορίες περί εξέγερσης και ανταρσίας σε βάρος του Πουτζδεμόν και άλλων στελεχών της καταλανικής ηγεσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ