Ενας αιώνας «Αγάπης» [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενας αιώνας «Αγάπης» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο συλλεκτικός τόμος «Ένας αιώνας Αγάπης» είναι αφιερωμένος στη δράση και την προσφορά του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Μηθύμνης «Η Αγάπη» από το 1922 της Μικρασιατικής Καταστροφής μέχρι το σήμερα της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού προβλήματος.

Ένας, σχεδόν, αιώνα ζωής μετράει ο Συλλόγος Κυριών και Δεσποινίδων Μηθύμνης «Η Αγάπη», ένα πραγματικό κατόρθωμα. Οι άοπλες πολεμίστριες του Μολύβου εμψύχωσαν και βοήθησαν τους πολεμιστές του Μικρασιατικού μετώπου (1922) και παραστέκονται, και σήμερα ακόμη, σε όσους δοκιμάζονται από τη φτώχεια και τις ασθένειες, εφευρίσκοντας χίλιους δυο τρόπους και μέσα αλληλεγγύης. Η ιστορία του συλλόγου και το αρχείο της «Αγάπης» μας διδάσκει τη δύναμη της αλληλεγγύης και της αγάπης για τον πλησίον.

Ενας αιώνας «Αγάπης» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το αρχείο της «Αγάπης», δεν είναι απλώς τα Πρακτικά Συνεδριάσεων και τα Πρωτόκολλα Αλληλογραφίας, ούτε οι έπαινοι και οι βραβεύσεις. Είναι, κυρίως, πηγή πληροφοριών, από την οποία αναβλύζουν διαθέσεις και προθέσεις, γεγονότα και βιώματα αναπάντεχης ποιότητας, που συμπληρώνουν την ιστορία με τη δύναμη του «εμείς». Περικλείει τις αναπνοές των ανθρώπων, τις αντιδράσεις του περίγυρου, τον νόστο των χώρων. Δείχνει πώς δημιουργείται η έμπνευση, πώς εξελίσσεται η ομαδική δουλειά και πώς αφήνει μιαν αχτίδα αισιοδοξίας η νοικοκυροσύνη.

Ενας αιώνας «Αγάπης» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η μελέτη και ο σχολιασμός των αρχειακών στοιχείων έγιναν από τον συγγραφέα Πάνο Θεοδωρίδη.

Ο συλλεκτικός τόμος, που περιέχει σπάνιο ιστορικό περιεχόμενο, όπως ανέκδοτες φωτογραφίες και επιστολές, καταστατικά, πρακτικά, γράμματα από το Μικρασιατικό μέτωπο και άλλα πρωτοδημοσιευόμενα στοιχεία, κυκλοφορεί σε 500 αντίτυπα.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, στις 7.30 το βράδυ στο θέατρο Τζένη Καρέζη, στην Αθήνα. Οι θεατές μέσα από τη μουσική, την εικόνα και τον ποιητικό λόγο θα ταξιδέψουν στον χώρο και τον χρόνο για να γνωρίσουν μια συναρπαστική διαδρομή ευαισθησίας και φιλαλληλίας.

Ενας αιώνας «Αγάπης» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Για το έργο του Συλλόγου και το βιβλίο θα μιλήσουν:ο Νίκος Καραπιδάκης (καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου), ο Νίκος Ψιλάκης (συγγραφέας-δημοσιογράφος) και ο Πάνος Θεοδωρίδης (συγγραφέας). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κώστας Σερέζης (δημοσιογράφος-συγγραφέας). Στην προβολή του φωτογραφικού και αρχειακού υλικού, αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και η Θεοδώρα Σιάρκου. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από το ορχηστρικό σχήμα Vibrato της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας.

INFO

ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ «ΑΓΑΠΗΣ»

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:30

Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

Διοργάνωση: Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Μηθύμνης "Η Αγάπη" και εκδόσεις Τοπίο.

Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ