Βέλγος δικηγόρος: Ο Πουτζδεμόντ είναι στις Βρυξέλλες -El Pais: Πήγε εκεί μαζί με 5 συνεργάτες του - iefimerida.gr

Βέλγος δικηγόρος: Ο Πουτζδεμόντ είναι στις Βρυξέλλες -El Pais: Πήγε εκεί μαζί με 5 συνεργάτες του

Στις Βρυξέλλες είναι Πουτζδεμόντ και 5 συνεργάτες του σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ (Φωτογραφία: El Pais)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας Βέλγος δικηγόρος δήλωσε ότι πράγματι ο Κάρλες Πουτζδεμόντ βρίσκεται στις Βρυξέλλες και πως τον όρισε νομικό εκπρόσωπό του.

Από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρα αρκετά διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας βρισκόταν στις Βρυξέλλες, αλλά ο Πουτζδεμόντ δεν έχει εμφανιστεί ακόμη δημόσια.

Ο Βέλγος δικηγόρος Πολ Μπεκαέρ επιβεβαίωσε όμως στο Reuters ότι ο καθαιρεθείς ηγέτης της ισπανικής περιφέρειας βρίσκεται στις Βρυξέλλες και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι ο νομικός εκπρόσωπός του. Δεν διευκρίνισε αν εργάζεται ώστε να υποβάλει αίτημα χορήγησης ασύλου.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Κάρλες Πουτζδεμόντ με όρισε νομικό εκπρόσωπό του, καθώς επί του παρόντος βρίσκεται στο Βέλγιο. Είμαι ο δικηγόρος του για την περίπτωση που θα με χρειαστεί. Προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες υποθέσεις που να προετοιμάζω για αυτόν», δήλωσε ο Μπεκαέρ στο Reuters.

Σύμφωνα με την El Pais, ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας ταξίδεψε οδικώς από τη Βαρκελώνη στη Μασσαλία και από εκεί με αεροπλάνο στις Βρυξέλλες. Μαζί του, γράφει η ισπανική εφημερίδα επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ήταν οι Μεριτξέλ Μποράς, Αντονι Κομίν (υπουργείο Υγείας), Χοακίμ Φορν (Εσωτερικών), Ντολόρς Μπάσα (Εργασίας) και Μεριτξέλ Σερέτ (Αγροτικής Ανάπτυξης).

Πάντως, μέχρι τώρα κανείς δεν έχει δει δημοσίως τον Πουτζδεμόντ. Από νωρίς, δημοσιογράφοι ήταν έξω από την έδρα της Καταλονίας στις Βρυξέλλες, αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς από τους παραπάνω. Πηγές από τη βελγική κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων υπουργοί, αρνήθηκαν ότι γνωρίζουν οτιδήποτε για ταξίδι του Πουτζδεμόντ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της El Pais στη βελγική πρωτεύουσα, Κλαούντι Πέρεζ.

All quiet outside Catalan embassy in Brussels No sign of Carles...and Madrid is in control here.. pic.twitter.com/ptyEBl9cCI

Επιπλέον, το εθνικιστικό κόμμα της Φλάνδρας διέψευσε ότι κάλεσε τον Πουτδζεμόντ, όπως έγραφαν βελγικά ΜΜΕ. Την ίδια ώρα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Βελγίου που βρίσκεται στην αντιπολίτευση κάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας Σαρλ Μισέλ να δώσει διευκρινίσεις. Τα βελγικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι θα ξεσπάσει σάλος αν ο τελευταίος συναντήσει μέλη της έκπτωτης καταλανικής κυβέρνησης. Ολα ξεκίνησαν την Κυριακή, όταν ο υπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου Τέο Φράνκεν δήλωσε πως αν Πουτζδεμόντ ζητήσει άσυλο στη χώρα του, τότε υπάρχει πιθανότητα να του χορηγηθεί.«Μιλούν ήδη για ποινή φυλάκισης. Το ζήτημα είναι σε ποιο βαθμό θα είχε μια δίκαιη δίκη», επεσήμανε ο υπουργός, που είναι μέλος του εθνικιστικού φλαμανδικού κόμματος N-VA.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Μάθα ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες για εξέγερση, στασιασμό και διασπάθιση δημοσίου χρήματος κατά των αυτονομιστών ηγετών της Καταλονίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ