ESM: Εκταμίευση της δόσης των 800 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα - iefimerida.gr

ESM: Εκταμίευση της δόσης των 800 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα

Ο επικεφαλής του ESM
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκταμίευση της δόσης των 800 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε τη Δευτέρα το συμβούλιο του ESM, που θα πάει σε ειδικό λογαριασμό για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι Θεσμοί είχαν αξιολογήσει θετικά την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών και έτσι ο ESM είχε δώσει το «πράσινο φως» για την υποδόση που εκκρεμούσε.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε ξανά την επιθυμία να ολοκληρωθεί έγκαιρα η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

«Με ικανοποίηση σημειώνω τη συνεχιζόμενη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνηση στην εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών, που μειώθηκαν τους τελευταίους μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους του προγράμματος και αυτό θα πρέπει να έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM.

«Ελπίζω να συνεχιστεί η καλή συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως η τρίτη αξιολόγηση», συμπλήρωσε ο Ρέγκλινγκ.

Με την έγκριση των 800 εκατ. ευρώ, η οικονομική βοήθεια του ESM προς τη χώρα μας φτάνει τα 40,2 δισ., από τα συνολικά 86 δισ. του τρέχοντος προγράμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ESM Κλάους Ρέγκλινγκ δόση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ