Τον γύρο του κόσμου κάνει η κλοπή στην Αρχαία Ολυμπία - iefimerida.gr

Τον γύρο του κόσμου κάνει η κλοπή στην Αρχαία Ολυμπία

διεθνή ΜΜΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση ότι ένοπλοι εισέβαλλαν στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας όπου και αφαίρεσαν 68 αγαλματίδια.

Το βρετανικό δίκτυο BBC, μεταδίδει την είδηση αναφέροντας πως στο μουσείο υπήρχε μόνο ένας φύλακας, τον οποίο και ακινητοποίησαν οι ένοπλοι δράστες. Στο δημοσίευμα αναφέρεται η παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και το γεγονός ότι το μουσείο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στην Ελλάδα.

Το αμερικανικό CNN περιέγραψε εκτενώς το συμβάν στο μουσείο ενώ διευκρίνησε πως στο εν λόγω σημείο θα λάβει χώρα σε μερικές εβδομάδες η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας η οποία θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για την τέλεση των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων της σύγχρονης εποχής. To δημοσίευμα συνοδευόταν και από φωτογραφία με τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 που έφτασαν μέχρι και τον αρχαιολογικό χώρο.

Τηλεγραφική ήταν η δημοσίευση της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» η οποία ανέφερε πως η κλοπή των 68 αγαλματιδίων εξώθησε σε παραίτηση τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ