Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Oταν το περιοδικό Spiegel το 1977 έκανε ένα αφιέρωμα στην παιδοφιλία είχε στο εξώφυλλό του μια φωτογραφία της Ιρίνα Ιονέσκο. Η μικρή Εύα, η κόρη της, βαριά μακιγιαρισμένη, μη φορώντας παρά ένα ζευγάρι κάλτσες και ένα κολιέ στο λαιμό, στέκεται με τις γάμπες ανοιχτές.


Το όνομά του κοριτσιού είναι Εύα Ιονέσκο και είναι 11 ετών. Η μητέρα της από την ηλικία των 4 ετών την έκανε μοντέλο της για φωτογραφίες, σε πόζες ημίγυμνες που παρέπεμπαν σε παιδικό ερωτισμό.

Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η Ιρίνα Ιονέσκο γεννήθηκε το 1930 στο Παρίσι και ήταν κόρη Ρουμάνων μεταναστών. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Κοστάντσα της Ρουμανίας πριν επιστρέψει για να ζήσει στο Παρίσι. Ταξίδεψε και ζωγράφισε για πολλά χρόνια πριν ανακαλύψει τη φωτογραφία. Εκανε έκθεση για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1974 και έγινε πάταγος. Ερωτισμός, παιδοφιλία, σκοτεινά ένστικτα, όλα βγαίνουν στις φωτογραφίες της Ιρίνα Ιονέσκο. Το κυριότερο είναι ότι βασικό μοντέλο είναι η ανήλικη κόρη της Εύα.


Η ανήλικη Εύα:

Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η Εύα Ιονέσκο σήμερα


Η 50χρονη σήμερα Εύα Ιονέσκο ζει στο Παρίσι και είναι διάσημη ηθοποιός και σκηνοθέτης. Το 2013 ζήτησε από την 80χρονη μητέρα της Ιρίνα Ιονέσκο αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ με την κατηγορία ότι την είχε μετατρέψει σε ερωτικό αντικείμενο σειράς από φωτογραφίες που είχαν δημοσιευτεί στο Playboy και το Penthouse κατά τη δεκαετία του 1970, όταν η Εύα ήταν μόλις 11 χρονών.

Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Επιπλέον, είχε ζητήσει την απαγόρευση της εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων φωτογραφιών, μερικές από τις οποίες ανήκουν πλέον στην Εθνική Βιβλιοθήκη τής Γαλλίας ή στον δήμο του Παρισίου.

Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Οι σχέσεις μητέρας και κόρης υπήρξαν ανέκαθεν υποτυπώδεις, εάν όχι ανύπαρκτες, καθώς η Εύα ζούσε από την εφηβεία της με την οικογένεια του καλύτερου φίλου της Κριστιάν Λουμπουτέν.

Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Εδώ η Εύα Ιονέσκο με τον Κριστιάν Λουμπουτέν, πριν εκείνος γίνει ένας από τους διασημότερους σχεδιαστές παπουτσιών, στο κλαμπ του Παρισιού Παλλάς:

Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 8


Μάλιστα, η Εύα αποτύπωσε την τραυματική σχέση με τη μητέρα της στην ταινία «My little princess» (2011), την οποία σκηνοθέτησε η ίδια με πρωταγωνίστρια την σπουδαία Ιζαμπέλ Ιπέρ.

Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 9


Οι φωτογραφίες της Ιρίνα διαμόρφωσαν αποφασιστικά τον αισθητικό πυρήνα του λεγόμενου gothic ερωτισμού, δημιουργώντας σύνθετα μαξιμαλιστικά σκηνικά μπαγκράουντ στο πρώτο πλάνο των οποίων πρωταγωνιστούν ανοίκειες θηλυκές φιγούρες, επενδυμένες με κάθε λογής φετίχ αντικείμενα στο μεταίχμιο ερωτισμού και θανατολαγνείας.

Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 11


Αυτή είναι η μητέρα Ιρίνα Ιονέσκο:

Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 12

Η Εύα Ιονέσκο υπήρξε party animal στο Παρίσι, όπου μεγάλωσε και έγινε ηθοποιός:

Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 13

Εδώ, η τωρινή Εύα Ιονέσκο, με τον σύζυγό της συγγραφέα Σιμόν Λιμπεράτι:

Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 14

Τα πράγματα δεν τελειώνουν τόσο γρήγορα για την Ιρίνα Ιονέσκο. Πριν ένα χρόνο έσυρε στα δικαστήρια τον γαμπρό της Σιμόν Λιμπεράτι, καθώς και τον εκδοτικό οίκο Stock, για το βιβλίο «Eva» που έγραψε το 2015.

Στο βιβλίο που έγραψε για τη ζωή της γυναίκας του ο Λιμπεράτι αναφέρεται προφανώς και στη ζωή της πεθεράς του, της τρομερής Ιρίνα Ιονέσκο, η οποία τον έσυρε στα δικαστήρια γιατί αποκαλύπτει πλευρές της ιδιωτικής της ζωής. Ειδικότερα αναφέρεται στο αιμομικτικό παρελθόν της Ιρίνα, αφού γεννήθηκε από τη σχέση της μάνας της με τον θετό πατέρα της. Ο Σιμόν Λιμπεράτι, μάλιστα, επιμένει: μιλάει για την αιμομιξία σαν το «οικογενειακό κακό των Ιονέσκο» και γράφει ότι η μητέρα της Ιρίνα «στειρώθηκε σε ηλικία 18 ετών για να μην ξανακάνει άλλο παιδί εκτός από αυτό που προέκυψε από την αιμομιξία με τον θετό πατέρα της.

Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 15

Ο Λιμπεράτι περιγράφει επίσης μια Ιρίνα Ιονέσκο μανιακή, «κατουρούσε στις γωνίες των δρόμων», και κάπνιζε χασίς όλη την ημέρα «μια γυναίκα που έγινε δαιμονισμένη και τεμπέλισσα από τη χρήση ναρκωτικών». Αυτά τα στοιχεία στο μυθιστόρημα του Λιμπεράτι έκαναν έξαλλη την Ιρίνα Ιονέσκο που ζήτησε από τον εκδοτικό οίκο να αφαιρεθούν και απαίτησε από τον συγγραφέα 40.000 ευρώ αποζημίωση.
Η δικηγόρος του εκδοτικού οίκου δεν μάσησε τα λόγια της σε αυτή την υπόθεση που κράτησε τη Γαλλία σε μεγάλο ενδιαφέρον. «Βρίσκω εφιαλτικό μια μητέρα που κατέστρεψε την παιδική ηλικία της κόρης της, με τον τρόπο που το έκανε εκείνη, να παρεξηγείται για κάποια λόγια που λέγονται για εκείνη».

Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 16

Η ίδια δικηγόρος δήλωσε ότι η φωτογράφος έχει γράψει ένα βιβλίο αυτογραφικό, πολλά χρόνια πριν, στο οποίο ανέφερε πολλά στοιχεία για την προσωπική της ζωή με τίτλο «Το μάτι της κούκλας».

«Όλα όσα έγραψε ο Λιμπεράτι τα είχε ήδη αφηγηθεί μόνη της» ήταν το επιχείρημα της δικηγόρου του εκδοτικού οίκου, η οποία κέρδισε τη δίκη και επέβαλε στην Ιονέσκο να πληρώσει sτον συγγραφέα 3.000 ευρώ.

Εύα και Ιρίνα Ιονέσκο:

Τι απέγινε η Εύα Ιονέσκο: Η «σκοτεινή» μητέρα της την είχε μετατρέψει σε ίνδαλμα-νυμφίδιο [εικόνες] | iefimerida.gr 17
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ