Το AfD θέλει να μάθει την εθνικότητα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό δημοσιογράφων - iefimerida.gr

Το AfD θέλει να μάθει την εθνικότητα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό δημοσιογράφων

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εθνικότητα και σεξουαλικό προσανατολισμό είναι μόνο δύο από τις «ειδικές πληροφορίες» που ζητά από δημοσιογράφους, που θα καλύψουν το συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο, το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας (AfD).

Σύμφωνα με το Reuters, στους δημοσιογράφους ζητήθηκε να συμπληρώσουν κουτί στο οποίο να επιβεβαιώνουν ότι συμφωνούν με την απόφαση του AfD, προκειμένου να καλύψουν τις εργασίες στο Αννόβερο.

Στην αίτηση υπάρχει παραπομπή σε σημείο του γερμανικού νόμου για την προστασία των δεδομένων, όπου ως «ειδικές πληροφορίες» ορίζονται η εθνικότητα, τα πολιτικά πιστεύω, η θρησκεία ή οι φιλοσοφικές πεποιθήσεις, η συνδικαλιστική ιδιότητα, η υγεία ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

Το AfD κέρδισε για πρώτη φορά έδρες στη Μπούτεσταγκ στις εκλογές του περασμένου μήνα, αποδυναμώνοντας την Ανγκελα Μέρκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ AfD δημοσιογράφοι προσωπικά δεδομένα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ