Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Μια θάλασσα από σκουπίδια «πνίγει» την Καραϊβική [εικόνες] - iefimerida.gr

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Μια θάλασσα από σκουπίδια «πνίγει» την Καραϊβική [εικόνες]

Φωτογραφία: Caroline Power/Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την καταστροφή που προκαλείται στους ωκεανούς του πλανήτη από τα ανθρώπινα απορρίμματα καταγράφει μια φωτογράφος με μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν μια θάλασσα πλαστικών σκουπιδιών και φελιζόλ κοντά σε νησιά της Καραϊβικής.

Η Κάρολαϊν Πάουερ ειδικεύεται στην υποβρύχια φωτογράφιση και έχει κάνει σκοπό της καριέρας της να αναδείξει τη ζημιά που προκαλούν τα πλαστικά απορρίμματα στους ωκεανούς.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Μια θάλασσα από σκουπίδια «πνίγει» την Καραϊβική [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Όταν αντίκρισε ένα χαλί από πλαστικά πιρούνια, μπουκάλια και άλλα σκουπίδια να καλύπτουν τη θάλασσα μεταξύ των νησιών Roatan και Cayos Cochinos ανοικτά των ακτών της Ονδούρας έπαθε σοκ.

«Ήταν συγκλονιστικό να βλέπω να πνίγεται αργά η ζωή στη θάλασσα από τα ανθρώπινα σκουπίδια», δήλωσε.

Σύμφωνα με την Blue Planet Society τα απορρίματα ενδέχεται να εκβράστηκαν στη θάλασσα από τον ποταμό Μοντάγκουα στη Γουατεμάλα.

Shocking video by @nowthisnews on the story we've been covering of the horrific plastic pollution near the island of Roatán off the coast of Honduras. We are now almost certain that at least some, if not all, of this trash is coming from the Motagua River in Guatemala. Go to the link in our bio for more information about this environmental disaster. #pollution #roatan #honduras #guatemala #caribbean #caribbeansea #marinedebris #plasticpollutes #plastic #styrofoam #microplastic #environment #oceans #diving

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blue Planet Society (@blueplanetsociety) στις Οκτ 26, 2017, 12:20μμ PDT

Η Πάουερ ανήρτησε τις φωτογραφίες στο Facebook ελπίζοντας να κάνει την κοινή γνώμη να αναλογιστεί τις συνέπειες των πλαστικών μιας χρήσης στο περιβάλλον και τι μπορεί να κάνει ο καθένας από μας γι’ αυτό.

«Σκεφθείτε την καθημερινή σας ζωή. Σε τι συσκευασία σας σερβίρανε το φαγητό που αγοράσατε την τελευταία φορά που ήσαστε καθ’ οδόν; Είναι πολλές οι πιθανότητες να σας το σερβίρανε σε συσκευασία από φελιζόλ με πλαστικά μαχαιροπήρουνα μέσα σε πλαστική σακούλα. Χρησιμοποιείτε ακόμη πλαστικές σακούλες απορριμάτων. Πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών; Πλαστική μεμβράνη στα φαγητά σας. Αγοράζετε χαρτί υγείας τυλιγμένο σε πλαστικό αντί για χαρτί. Βάζετε τα τρόφιμα και τα λαχανικά σας σε πλαστικές σακούλες στο σούπερμάρκετ;», γράφει στην ανάρτησή της.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Μια θάλασσα από σκουπίδια «πνίγει» την Καραϊβική [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η Πάουερ καλεί τον κόσμο και τις επιχειρήσεις να κρατούν επί μία εβδομάδα τα απορρίμματά τους, αφού προηγουμένως έχουν χωρίσει τα ανακυκλώσιμα και τα βιο-διασπώμενα. «Θα αηδιάσετε όταν δείτε πόσα αντικείμενα μιας χρήσης χρησιμοποιείτε», είπε.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο καταλήγουν οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικού στους ωκεανούς. Κι η μόλυνση του περιβάλλοντος με τα πλαστικά δεν είναι απλώς ένα αποκρουστικό θέαμα . Σύμφωνα με στατιστικές απειλεί την επιβίωση περίπου 600 ειδών της πανίδας ανά την υφήλιο.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ