Αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ: Πλεόνασμα 2,8% φέτος, 3,5% το 2018, συμφωνεί η Τρόικα - iefimerida.gr

Αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ: Πλεόνασμα 2,8% φέτος, 3,5% το 2018, συμφωνεί η Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι θεσμοί συμφωνούν με τους στόχους του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017 και για το 2018, ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

«Εκτιμώ με μεγάλη ασφάλεια ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2018» δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Oικονομικών μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τους εκπροσώπους των θεσμών. Δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με την πορεία των διαπραγματεύσεων σημειώνοντας πως λύνονται σιγά σιγά όλα τα θέματα αν και ,όπως είπε, «έχουμε πολύ τεχνική δουλειά μπροστά μας για νόμους, αποφάσεις, εγκυκλίους.»

Οι θεσμοί αναχωρούν και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα επιστρέψουν σε τέσσερις εβδομάδες, δηλαδή στο τέλος Νοεμβρίου.

Η ίδια πηγή του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τους θεσμους για τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού για το 2017 και το 2018. «Ο,τι γράφει το προσχέδιο για τους στόχους 2017-2018 είναι έγκυρο και αποδεκτό» τονίστηκε.

Αναφορικά με τον πήχη του πλεονάσματος για το 2017 διευκρινίστηκε ότι μπαίνει στο 2,8% ( 1,75% + 0,5% μαξιλάρι ασφαλείας + 800 εκ μέρισμα = 2,8%). Οι δανειστές συμφώνησαν και για το πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα του κοινωνικού μερίσματος που θα διανείμει η κυβέρνηση στο τέλος του έτους και το οποίο θα συνεχίσει να συζητείται μέσω τηλεδιασκέψεων και εκτιμάται από πηγές του ΥΠΟΙΚ ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία πριν από την αναμενόμενη επάνοδο του κουαρτέτου στο τέλος Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλεόνασμα πηγές ΥΠΟΙΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ