Σε... αναμμένα κάρβουνα στην κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα -Αγνωστο πώς θα δοθεί φέτος ο μποναμάς - iefimerida.gr

Σε... αναμμένα κάρβουνα στην κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα -Αγνωστο πώς θα δοθεί φέτος ο μποναμάς

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολιτική ανάσα «καίγονται» να πάρουν στην κυβέρνηση από το υπέρ-πλεόνασμα και τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος για το 2017, το οποίο αποτελεί νούμερο ένα θέμα συζήτησης για το Μαξίμου.

Κατά πληροφορίες του iefimerida τις τελευταίες ώρες και καθότι οι δανειστές είναι επί ελληνικού εδάφους,υπάρχει μπαράζ κλειστών συσκέψεων υπό τον πρωθυπουργό με το οικονομικό επιτελείο στις οποίες και συζητούν και συνυπολογίζουν όλα τα τελευταία δεδομένα. Δεν είναι άλλωστε λίγα εκείνα τα στελέχη που διατηρούν εύλογες ανησυχίες: Τόσο ως προς το ακριβές ύψος του μερίσματος, όσο και ως προς τον τρόπο που αυτό θα διανεμηθεί, καθότι όλα περνούν από το… κόσκινο των δανειστών.!Ενώ καμία από τις δυο πλευρές δεν θέλει να ξαναζήσει σκηνές 2016 (η καθεμια για τους δικούς της λόγους).

Σημειωτέον, ότι το μόνο που λέει επίσημα η κυβέρνηση είναι ότι «το υπερπλεόνασμα θα κατευθυνθεί προς τα τμήματα εκείνα του πληθυσμού, τα οποία έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημίες από την κρίση». Και πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που δήλωσε στα Γιάννενα πως: «ό,τι απόθεμα έχουμε θα το μοιράσουμε στους πιο αδύναμους όπως κάναμε και πέρυσι».

Αισιόδοξοι για τα δημοσιονομικά του 2018
Κατά τα λοιπά, έχοντας πάρει και τα ανάλογα μαθήματα από τις πολύμηνες...καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν οι
κυβερνητικοί εμφανίζονται μάλλον συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Η εκτίμηση από τις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους είναι ότι τόσο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων όσο και σε επίπεδο επικεφαλής των θεσμών δεν έχουν έρθει για να βάλουν εμπόδια, παρά όπως όλα δείχνουν για να κλείσουν το Πρόγραμμα.

Ενώ, για το δημοσιονομικό του 2018 λένε πως οι αποκλίσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών είναι απειροελάχιστες, ξορκίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το σενάριο για λήψη νέων μέτρων.

«Φρένο» για το χρέος παρά το …αντίο Σόιμπλε
Σε ό,τι αφορά τέλος στην περιβόητη συζήτηση για το χρέος- και παρά τον «πάγο» Σόιμπλε- από το Μαξίμου επιμένουν σε περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων. Λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «τα μαθηματικά είναι αναμφισβήτητα» και επιμένοντας στα όσα συμφωνήθηκαν στο eurogroup της 15ης Ιουνίου του 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ