Ο Τσίπρας σήμερα το πρωί εξηγεί στη Βουλή τη συμφωνία για τα F-16 -Απαντά σε ερώτηση του Θεοδωράκη - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας σήμερα το πρωί εξηγεί στη Βουλή τη συμφωνία για τα F-16 -Απαντά σε ερώτηση του Θεοδωράκη

Φωτογραφία: intimenews.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρουβίκωνας στον Ευαγγελισμό και καταδρομική στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης είναι τα δύο γεγονότα των τελευταίων 24ώρων που δεν αφήνουν τον Αλέξη Τσίπρα να «βγει μπροστά» βάλλοντας εναντίον όσων του ασκούν κριτική για το ταξίδι στις ΗΠ Α και τη συμφωνία για τα F-16.

Ο πρωθυπουργός που αναμένεται να εκμεταλλευτεί το αρχικό «μπρός-πίσω» της ΝΔ για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών, θα παρουσιάσει σήμερα το πρωί στις 09:30, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, τον απολογισμό του ταξιδιού του στην Αμερική που για την κυβέρνηση είναι θετικός, ενώ δεν θα αφήσει αναπάντητη καμία από τις αιχμές που έχουν διατυπωθεί ως προς τη συμφωνία που προανήγγειλλε ο Ντόναλντ Τραμπ και η οποία υλοποιείται για την ασφάλεια της χώρας.

«Ηθικό βέλος» στη φαρέτρα του κ. Τσίπρα, τα έργα και οι ημέρες άλλων κυβερνήσεων στο υπουργείο άμυνας, στελέχη των οποίων συνέδεσαν το όνομά τους με σκάνδαλα στις αγορές εξοπλισμών. Γι’ αυτό το λόγο αναμένεται να σηκώσει το γάντι και να υποστηρίξει ότι δε μπορούν σήμερα να κουνούν το δάχτυλο και να εγκαλούν το ΣΥΡΙΖΑ παρατάξεις που πρέπει να απολογηθούν. Με αγωνία πάντως αναμένουν -και οι βουλευτές του- την τοποθέτησή του για τη συμφωνία και το ενδεχόμενο να έχει αντισταθμιστικά ωφέλη, καθώς κατά τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τα Α/Ω ήταν ο αγωγός της μίζας.

Η τοποθέτηση Καμένου στη Βουλή επ’ αυτού, ήταν ήξεις-αφίξεις, ενώ πολλοί βουλευτές παρέπεμπαν στην τοποθέτηση Τσίπρα όταν ερωτώνται σχετικά.

Θεωρείται σίγουρο -δεδομένης της σταθερής κριτικής Θεοδωράκη προς το υπουργείο προστασίας του Πολίτη, πως η συζήτηση θα πάει και στα θέματα ασφάλειας του πολίτη, μετά τα γεγονότα του τελευταίου 24ώρου, με τον κ.Τ σίπρα να καλείται να δώσει απαντήσεις.

Η στήριξη πάντως που παρέχει ως τώρα η κυβέρνηση στον Νίκο Τόσκα είναι σταθερή και ενδεικτική αυτής ήταν η δηκτική δήλωση Τζανακόπουλου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο αποκάλεσε «ΣΕΡΊΦΗ», με αφορμή τη δήλωσή του για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ