Καταστροφές από τον «Δαίδαλο» στα Χανιά: Πλημμύρισαν σπίτια, εγκλωβίστηκαν οδηγοί [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Καταστροφές από τον «Δαίδαλο» στα Χανιά: Πλημμύρισαν σπίτια, εγκλωβίστηκαν οδηγοί [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: flashnews.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κακοκαιρία με το όνομα «Δαίδαλος» που τις προηγούμενες ημέρες εκδηλώθηκε με καταιγίδες, χιόνα και έντονες βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έφτασε σήμερα στα Χανιά, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε περιοχές του νομού.

Μάλιστα, μία γυναίκα κινδύνευσε όταν εγκλωβίστηκε με το παιδί της στο αυτοκίνητό της και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τη διάσωσή της.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη στροφή του Μάλεμε, μετά το στρατόπεδο όταν το όχημα της γυναίκας ακινητοποιήθηκε από τον όγκο του νερού που πλημμύρισε τη μηχανή.

Από τις 10 το πρωί το Μάλεμε «σφυροκοπείται» και οι αρχές δέχονται διαρκώς κλήσεις για την αντιμετώπιση πλημμυρών και κατολισθήσεων. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε «χειμάρρους» που βρίσκουν διέξοδο σε υπόγεια - ισόγεια καταστημάτων, ξενοδοχείων και σπιτιών. Η έκταση της καταστροφής δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμα καθώς τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες πλημμύρισαν και οι διάδρομοι στα δικαστήρια Χανίων,ενώ φούσκωσαν και ρέματα.

Κλειστοί δρόμοι στην Αγ.Μαρίνα, Μάλεμε, Σταλό - Προσοχή από κατολισθήσεις στο εθνικό δίκτυο

Αντίστοιχα προβλήματα, παρόμοιας ή ίσης έντασης παρατηρούνται σε όλο βόρειο παραλιακό μέτωπο του νομού Χανίων, στις περιοχές του Πλατανιά, της Αγ.Μαρίνας, του Σταλού και του Γερανίου ενώ σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από κατολισθήσεις.

Ο δρόμος στο Μάλεμε «έκλεισε» για τα συμβατικά αυτοκίνητα και η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από το Ξαμουδοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει συνολικά σε τρεις απεγκλωβισμούς οδηγών στους οποίους τελικά χρειάστηκε η επέμβασή της μόνο στη μία περίπτωση καθώς στις υπόλοιπες οι οδηγοί απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια πολιτών

Από το πρωί πάντως ο νομός Χανίων βρίσκεται σε μερική επιφυλακή και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Δείτε βίντεο από τις πλημμύρες στο Μάλεμε:

Καταστροφές από τον «Δαίδαλο» στα Χανιά: Πλημμύρισαν σπίτια, εγκλωβίστηκαν οδηγοί [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις πλημμύρες στο Σταλό και την Αγ.Μαρίνα

Καταστροφές από τον «Δαίδαλο» στα Χανιά: Πλημμύρισαν σπίτια, εγκλωβίστηκαν οδηγοί [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Καταστροφές από τον «Δαίδαλο» στα Χανιά: Πλημμύρισαν σπίτια, εγκλωβίστηκαν οδηγοί [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Πηγή: flashnews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ