ΗΠΑ: Πιο αυστηροί έλεγχοι σε όλες τις πτήσεις από και προς τη χώρα -Ποιoς είναι ο λόγος - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Πιο αυστηροί έλεγχοι σε όλες τις πτήσεις από και προς τη χώρα -Ποιoς είναι ο λόγος

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα, αυξημένα μέτρα ασφαλείας τα οποία και θα λαμβάνονται για τους επιβάτες όλων των πτήσεων από και προς τις ΗΠΑ προετοιμάζει η Ουάσινγκτον σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε μιλώντας στο Associated Press εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφάλειας πτήσεων, τα νέα μέτρα ασφαλείας δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί ωστόσο οι έλεγχοι πρόκειται να περιλαμβάνουν ενίσχυση στην εξέταση των επιβατών, περαιτέρω έλεγχους σε ηλεκτρονικές συσκευές και επιπλέον μέτρα φύλαξης, τα οποία αναμένονται να επηρεάσουν σε καθημερινή βάση περίπου 2.100 πτήσεις και 325.000 ταξιδιώτες.

Ας σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να επιτευχθεί η αποτροπή ενδεχόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η αμερικανική εταιρεία United Αirlines έστειλε μήνυμα τους πελάτες της ότι το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας απαιτεί πλέον αυξημένα μέτρα ασφαλείας για όσους ταξιδεύουν αεροπορικά προς τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι συσκευές μεγαλύτερες από ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο θα χρειάζονται επιπλέουν ελέγχους.

Τέλος, η αεροπορική εταιρεία Emirates, ειδοποίησε ότι οι νέες οδηγίες προβλέπουν συνεντεύξεις με ταξιδιώτες πριν από τις διαδικασίες ελέγχου αλλά και πριν γίνει η επιβίβαση στο αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ αυστηροί έλεγχοι αεροδρόμια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ