Εγκλημα στο νεκροταφείο: Εψαξαν τον πελάτη του πατέρα της Δώρας -Πού στρέφονται τώρα οι έρευνες - iefimerida.gr

Εγκλημα στο νεκροταφείο: Εψαξαν τον πελάτη του πατέρα της Δώρας -Πού στρέφονται τώρα οι έρευνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην εκτίμηση ότι οι έρευνες της αστυνομίας είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο προχώρησε ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, της 32χρονης εφοριακού που το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε στις υπόνοιες που υπήρξαν για τον πατέρα της νεαρής. «Υπήρχαν κάποιες υπόνοιες, όχι τόσο από την αστυνομία όσο από την κοινή γνώμη», είπε ο κ. Λύτρας, τονίζοντας ότι ο εντολέας του έκανε λάθος όταν δήλωσε ότι πέρασε από το νεκροταφείο κάποιες ώρες μετά.

«Όταν είπε αυτό το πράγμα, μπήκαν κάποιες υποψίες ότι πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια σύμπτωση. Εντέλει όμως αποδείχτηκε ότι υπήρχε αυτή η σύμπτωση», σημείωσε ο κ. Λύτρας και εξήγησε ότι το ταξί του πατέρα είχε μηχάνημα τηλεματικής, «ένα είδος κοριού», όπως το περιέγραψε, που καταγράφει το δρομολόγιο και δείχνει ότι πέρασε από το νεκροταφείο στις 20:56 (το έγκλημα έγινε γύρω στις 5 το απόγευμα).

Ο κ. Λύτρας παραδέχτηκε ότι ο εντολέας του είχε να μιλήσει με την κόρη του κάποιους μήνες, τόνισε ωστόσο ότι διατηρούσε καλές σχέσεις με τη Δώρα αλλά και τον γιο του, όχι όμως με την άλλη κόρη του. Σημείωσε επίσης πως δεν υπήρχαν οικονομικές αντιδικίες ανάμεσα στον πατέρα και τη Δώρα. «Δεν υπήρχαν δάνεια που πλήρωνε η κόρη κ.λπ.», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι όλα όσα έχουν ακουστεί για τις σχέσεις του πατέρα με τα παιδιά και την πρώην σύζυγό του «δεν έχουν σχέση με την υπόθεση», αν και, όπως είπε ο Απόστολος Λύτρας, ακόμη και αυτά τα στοιχεία ερευνήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Επιστρέφοντας στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., σημειώνει ότι «αυτό που έψαξε να βρει η αστυνομία είναι αυτή η καταγγελία που έκανε ο πατέρας ότι πέρασε 20:56 από την είσοδο του Β’ Νεκροταφείου και πήρε κάποιον πελάτη που τον πήγε σε μία περιοχή (σ.σ.: στον Λόφο Σκουζέ). Εκεί προφανώς προσπαθούν να κάνουν μία έρευνα αν σχετίζεται ή όχι».

Τέλος, ο κ. Λύτρας απέδωσε στη σύγχυση του πατέρα τα όσα ανέφερε αρχικά σχετικά με εμπλοκή λόγω λίστας Λαγκάρντ και άλλων «σοβαρών υποθέσεων». «Η αστυνομία έχει έναν προσανατολισμό προς αυτή την πλευρά, δηλαδή θα ψάξει κάποια θέματα σε σχέση με το επάγγελμά της», δήλωσε ωστόσο σε σχέση με τις έρευνες.

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει επικεντρώσει τις έρευνές της σε δύο σενάρια: Πρώτον, ο δολοφόνος να ήταν άτομο το οποίο γνώριζε η 32χρονη και, δεύτερον, το σενάριο της ληστείας μετά φόνου, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και αυτό του μανιακού που μόλις ξεκίνησε το έργο του.

Οι προσωπικές σχέσεις της εφοριακού φαίνεται να έχουν εξεταστεί χωρίς να έχει βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοχείο για κάποιο άτομο. Οπως αποκάλυψε όμως ο δικηγόρος του πατέρα της, «θα ψάξουν και τις υποθέσεις που χειριζόταν στην εφορία».

Υπάρχει παράλληλα η μαρτυρία της μητέρας της άτυχης Δώρας Ζέμπερη σε φόβους που είχε εκφράσει, σε συνδυασμό με το στοιχείο ότι είχε σπεύσει να κάνει ασφάλεια ζωής με δικαιούχους τα πλέον αγαπημένα της πρόσωπα, τα αδέλφια της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ