Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα; Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 0
Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 1

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017
Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος στο Public στο Σύνταγμα



Οι εκδόσεις Ψυχογιός και το Public παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Μένιου Σακελλαρόπουλου «Ο χορός των συμβόλων». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη, ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης και ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας. Στο Public Café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 2

Η Φωτεινή Τσαλίκογλου στο Booktalks στο Π. Φάληρο
Μια συνάντηση με τη Φωτεινή Τσαλίκογλου με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Μετακόμιση» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Στο βιβλιοπωλείο Booktalks, στις 7.30 το βράδυ (Αγίου Αλεξάνδρου & Αρτέμιδος, Π. Φάληρο).

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017
«Μεγάλες Αφηγήσεις» στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Παρουσίαση της σειράς που επιμελείται ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης με αφορμή την έκδοση των κλασικών μυθιστορημάτων «Ο κλέφτης των ποδηλάτων» του Luigi Bartolini και «Το βαμμένο πουλί» του Jerzy Kosinski. O Δημήτρης Στεφανάκης θα μιλήσει για τον μαγικό κόσμο της κλασικής λογοτεχνίας και θα αναλύσει τη συλλογιστική και το όραμα της νέας αυτής λογοτεχνικής σειράς. Μαζί του η ηθοποιός Πέγκυ Καραγιάννη. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 8 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 3

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017
Οκτωβριανή Επανάσταση στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Μια συζήτηση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση και το βιβλίο του China Mieville «Οκτώβρης: Η ιστορία της Ρωσικής Επανάστασης». Στη συζήτηση συμμετέχουν ο Γενικός Διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ομίλου 24media Κώστας Αρβανίτης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης, ο Σωτήρης Μητραλέξης, επικ. καθ. Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Πόλεως και ο συγγραφέας Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης που μετέφρασε το βιβλίο. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Χρήστος Νάτσης. Σε συνεργασία με το περιοδικό Unfollow. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 7.30 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 4

Η Βάσια Ακαρέπη στο Booktalks στο Π. Φάληρο
Οι εκδόσεις Διόπτρα και η το Booktalks παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Βάσιας Ακαρέπη «Το αίνιγμα της κερασόπιτας». Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Μαρία Χίου. Στο βιβλιοπωλείο Booktalks, στις 7.30 το βράδυ (Αγίου Αλεξάνδρου & Αρτέμιδος, Π. Φάληρο).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 5

Ο Γιάννης Γιαννέλης-Θεοδοσιάδης στο Public στο Σύνταγμα
Οι εκδόσεις Πατάκη και το Public παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλη-Θεοδοσιάδη «Έρωτας στις φλόγες της Σμύρνης». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τίτος Αθανασιάδης, ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης και ο Σταμάτης Μαλέλης, διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Σκάι. Στο Public στο Συνταγμα, Αίθουσα Εκδηλώσεων, στις 8.30 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 6

Η Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου στον Ιανό
Οι εκδόσεις Μελάνι και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν τη συλλογή ποιημάτων της Δήμητρας Χ. Χριστοδούλου με τίτλο «Παράκτιος οικισμός». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι ποιητές Γιώργος Βέης, Κώστας Παπαγεωργίου και Αργύρης Παλούκας. Ποιήματα θα διαβάσει η Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017
Ο Θάνος Λίποβατς στο Επί Λέξει

Οι εκδόσεις Πόλις παρουσιάζουν το βιβλίο του Θάνου Λίποβατς «Ο Μαρτίνος Λούθηρος και η Επανάσταση της Μεταρρύθμισης». Με τον συγγραφέα θα συζητήσουν ο
Στέλιος Βιρβιδάκης, καθ. Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Νίκος Δεμερτζής, πρόεδρος του ΕΚΚΕ, καθ. Πανεπιστημίου Αθηνών και Νίκος Στασινόπουλος, διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου. Στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, στις 7.30 το βράδυ (Ακαδημίας 32, Αθήνα)

«Ελληνικότητα και αστική διανόηση στον Μεσοπόλεμο» στο Polis Art Café
Οι εκδόσεις Ασίνηα και το Polis Art Cafe παρουσιάζουν το βιβλίο της Κατερίνας Πάπαρη «Ελληνικότητα και αστική διανόηση στον Μεσοπόλεμο». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Εφη Γαζή, αν. καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο Βαγγέλης Καραμανωλάκης, επίκ. καθηγητής, ΕΚΠΑ, ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότ. καθηγητής, ΕΚΠΑ και η Δέσποινα Παπαδημητρίου, αν. καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στο Polis Art Café, στις 6.00 το απόγευμα (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 7

Η Ευτυχία Γιαννάκη στον Σπόρο στην Κηφισιά
Οι εκδόσεις Ίκαρός και ο Σπόρος παρουσιάζουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη «Αλκυονίδες μέρες», το δεύτερο μέρος της Τριλογίας της Αθήνας με ήρωα τον αστυνόμο Χάρη Κόκκινο. Με την Ευτυχία Γιαννάκη θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Έλενα Χατζηιωάννου. Θα ακολουθήσει κουβέντα με κρασί και μουσική επένδυση από το soundtrack του βιβλίου επιμελημένο από την dj Stamatia Parigora. Στο βιβλιοπωλείο Σπόρος, στις 7 το βράδυ (Γ. Δροσίνη 7, Κηφισιά)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ